FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/12/2016

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya obre la convocatòria a les proves d’accés

Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) ha obert la convocatòria per presentar les sol·licituds per a les proves d’accés.

L’objectiu del centre és crear un petit equip de joves alpinistes d’alt nivell, i potenciar les seves qualitats físiques i motrius, donant formació sobre tècnica, tàctica i estratègia en diverses modalitats de l’alpinisme modern i aportant coneixements i experiències úniques per a la formació integral dels alpinistes. L’equip definitiu després de la celebració d’aquetes proves serà fix per les temporades 2017, 2018 i 2019, anys en els quals no es duran a terme proves d’accés al CTAC.

Per inscriure’s a les proves cal enviar el formulari de sol·licitud amb tota la documentació que s’hi requereix, juntament amb el currículum esportiu complimentat, a l’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per correu electrònic a ana.casanova@feec.cat. Les inscripcions es tancaran el 3 de gener.

El fet d’haver presentat la documentació no garanteix la possibilitat de realitzar les proves d’accés. Prèviament a aquestes, els tècnics faran una preselecció tenint en compte els currículum rebuts.

El CTAC realitzarà les seves proves d’accés els dies 7 i 8 de gener de 2017. El lloc es confirmarà després de valorar les sol·licituds i els currículums esportius rebuts. Les proves constaran d’un test aeròbic (esquí de muntanya), de força, una prova d’escalada esportiva, una d’escalada d’autoprotecció, i en el cas que les condicions ho permetin una prova d’escalada en gel. El lloc de realització de les mateixes dependrà de les condicions meteorològiques i es comunicarà oportunament a aquells que finalment siguin acceptats.

Els requisits mínims per accedir a les proves són:

  • Carnet federativa FEEC de l’any 2017 (modalitat D o E).
  • Edat compresa entre els 18 i 25 anys pels nois i per les noies entre 18 i 30, complerts durant l’any 2016.
  • Bona condició física general.
  • Grau mínim d’escalada esportiva consolidat, 6c.
  • Grau mínim d’escalada d’autoprotecció consolidat, 6a.
  • Mínima experiència en escalada en gel, neu i esquí.
  • Voluntat, compromís i disponibilitat per seguir el programa.
  • Presentar el formulari adjunt i el currículum complimentat
  • Haver estat preseleccionat després de rebre la sol·licitud d’accés a les proves.

Les activitats bàsiques que es realitzen des del CTAC se centren en una concentració mensual d’una durada aproximada d’un cap de setmana o diversos dies aprofitant vacances o ponts, on es posen en pràctica els coneixements sobre escalada en roca, neu, gel i esquí.