FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/11/2016

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra al Montsec

Alpinisme Escalada

La Serralada del Montsec ha acollit l’última concentració del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC), dedicada a l’escalada en paret, del 12 al 16 d’octubre.

L’objectiu principal d’aquesta concentració era la pràctica d’escalada en paret realitzant repeticions de vies d’alta dificultat a Mont-rebei, tant a la paret d’Aragó com a la paret de Catalunya. Degut, però, a les males condicions meteorològiques i a la pluja del dies previs, l’equip es va veure obligat a desplaçar-se a Vilanova de Meià, on els joves alpinistes van realitzar diversos tallers de progressió en escalada artificial i d’autorescat.

Durant el cap de setmana, en Nil Alcubilla i en Bernat Vilarrasa es van traslladar a Peña Montañesa, al nord d’Aragó. El dissabte van escalar la via “Lágrimas en la roca” (360 metres, 7b+) al pilar de Sobarbe, i, el diumenge, la via “Miguelín el de la roja” (140 metres, 7b).

La propera concentració del CTAC serà els dies 26 i 27 de novembre a Banyoles, on es durà a terme un curs d’orientació pel municipi.

Text: Anna Milans

Fotografies: Toti Valés