FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/06/2015

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra al Berguedà

Alpinisme

Els nois i noies del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’han concentrat aquest mes de maig a la zona del Coll de Merolla, el Pedraforca i el Roc de l’Alou, al Berguedà, amb la coordinació de Toti Valés, Elies Coll i Adrià Chueca.

Els participants a la concentració han realitzat una formació de muntatge de reunions, on se’ls va explicar i es va practicar la tècnica de triangulació sobre anclatges existents i sobre fortuna. També se’ls ha explicat els avantatges i inconvenients de la incidència en el repartiment de forces, la conveniència d’utilitzar cordino i com fer reunions quan ens hem quedat sense aquests elements, o com nuar el cordino segons l’orientació de la tracció i la conveniència del punt d’anclatge per l’assegurador.

També s’ha treballat l’emplaçament d’assegurances i com remuntar cordes, explicant diferents sistemes, fixes o per quan es queda suspès al buit sota un sostre. La concentració també ha fet un taller de rapel superant un nus a mitja corda com a inici del taller d’autorescats que se celebra aquest mes de juny.

Finalment, s’han escalat vies multi-llarg al Pedraforca: la Wolf Pirate (cara sud) per Eric Riba i David Belmonte; la via de Tots (cara sud) per Júlia Busquets i Amos Pazos; la Camí del Tro (cara sud) per Alina Moser i Pere Salvatellas; i l’encadenament de Prima (Roget) amb el Camí del Tro (cara sud) i el Solsitici d’Estiu (nord del Pollegó Inferior) per part d’Àlex Vicedo, Nil Alcubilla i Bernat Vilarassa.