FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/10/2016

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra a Picos de Europa

Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’ha concentrat a Picos de Europa aquest mes de setembre. Durant la trobada els joves alpinistes van escalar diverses vies llargues ascendint a Peña Santa de Castilla i al famós Picu Uriellu, conegut també com el Naranjo de Bulnes.

Els membres que van assistir a la concentració van ser Júlia Búsquets, Minerva Porté, Bernat Vilarrasa i Nil Alcubilla, acompanyats del tècnic Toti Valès. El grup, dividit per cordades, va realitzar les següents vies: Cepeda “5c 350 m” a la cara est del Picu; la Sur Directa “5c 600 m” a Peña Santa de Castilla; Gizon berri bat naiz “7b+ 550 m” a la cara oest del Picu; la Murciana “7c 500 m”. Cal destacar les vies realitzades per la Júlia Busquets juntament amb algunes noies de l’Equip Espanyol d’Alpinisme, com la Murciana “7c 500 m”, Leiva “7b 550 m”, Amistad con el diablo “V+ 200 m” i Pidal “V+ 500 m”, totes elles al Picu Urriellu.

Després d’un estiu intents amb les concentracions als Alps i a Astúries, el CTAC continuarà la temporada realitzant concentracions de caps de setmana. A la propera trobada, els joves alpinistes treballaran l’orientació.