FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/03/2016

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra a Andorra i a la Grave

Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’ha concentrat aquest febrer a la zona d’Arcalís, Andorra, i a la Grave, als Alps francesos, durant el cap de setmana dels dies 12, 13 i 14. Ambdós grups van practicar l’escalada en gel i l’esquí de muntanya.

Durant el dissabte a Andorra els membres del CTAC que van pujar per la Vall d’Incles fins arribar al llac de Junclar van fer pràctiques d’escalada en gel a les famoses cascades del Juglar. L’endemà es van desplaçar fins a l’estació d’esquí alpí d’Arcalís on es van dividir en dos grups. El primer es va centrar en practicar l’escalada en gel a la cascada d’Arcalís mentre que el segon grup va aprofitar per esquiar fora pista gràcies a les excel·lents condicions que presentava l’estació.

Els joves alpinistes que es van desplaçar fins a la Grave també van practicar l’escalada en gel. Tot i que les condicions meteorològiques no van ser gaire bones degut a les altes temperatures dels darrers dies, els alpinistes van escalar les cascades “Sombre de Heros” 5+, “Y de Droite” 3+ i finalment “Le Pylone” 4+.

Aquest passat cap de setmana del 5 i 6 de març el CTAC s’ha concentrat per realitzar un curs formatiu sobre nivologia amb la col·laboració de l’ACNA. Ara, els membres s’han traslladat una setmana als Alps per realitzar una concentració d’escalada en gel.