FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra a Aigüestortes | FEEC

Notícies - 03/04/2014

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra a Aigüestortes

Alpinisme

Els membres del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) van concentrar-se al Parc Nacional d’Aigüestortes el passat cap de setmana, els dies 28, 29 i 30 de març. Els alpinistes es van traslladar divendres al refugi Josep Mª Blanc amb esquís de muntanya des d’Espot a través de la vall del riu Peguera per l’endemà dividir-se en 4 cordades a la cara sud-oest del Pic de la Pala de Sudorn i fer l’itinerari del Gran Diedre (375 m M5 V+), els Dits de Marbre (390 m M5 VIº), el Goulotte Esquerra (350 m M5 45º) i la Pala Ereixe (400 m M5 V).

El grup també va fer una introducció a la nivologia i una classe teòrica d’encordament glacial i, aprofitant un dels embassaments propers a la zona, que estava buit i oferia un terreny ple d’esquerdes i petits sèracs, van fer pràctiques de circular per terreny glacial i rescat d’esquerdes.

Els esportistes del CTAC que van participar a la concentració són Àlex Vicedo (Associació Esportiva del Pallars SE), Bernat Vilarrasa (Centre Excursionista de Banyoles), Eric Riba (Unió Excursionista de Matadepera), Ricard Garcia (Unió Excursionista de Matadepera), Bru Busom (Associació Esportiva Diedre), Marc Mundet (Club Excursionista de Gràcia), Adrià Chueca (Club Excursionista i d’Activitats Esportives Piolet Negre), Bernat Sort (Unió Excursionista de Sabadell), coordinats per Toti Valés (Centre Excursionista de Catalunya) i Elies Coll (Centre Excursionista de Terrassa).

La propera concentració del CTAC serà a principis de maig a Vignemale, al Pirineu francès, per practicar l’escalada en gel i mixta en rutes més llargues i difícils.