FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/11/2013

El CEC presenta la celebració del 50è aniversari de la mort de Rafael Patxot

Cultura

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) ha iniciat la celebració del 50è aniversari de la mort de Rafael Patxot, coincidint amb el 137è aniversari de l’entitat.L’acte va comptar amb una conferència i la presentació de l’equipament i l’exposició permanent “Univers Patxot”. La presentació va tenir lloc a la seu de l’entitat, dimarts 26 de novembre. Rafael Patxot va ser un científic, astrònom, escriptor i un dels mecenes de la cultura catalana més importants del S.XX, el qual va morir a l’exili l’any 1964.Rafael Patxot

L’acte va començar amb la presentació a càrrec del president del CEC, Josep Manel Puente, i del regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Puigdollers i Fargas. El professor d’Història Contemporània de la Universitat de Girona (UdG) i director de Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la mateixa universitat, Joaquim Puigvert, va explicar la figura de Rafael Patxot en el transcurs de la conferència: “Rafael Patxot i la tradició dinàmica de l’excursionisme científic i cultural”.

Durant l’acte també es va donar a conèixer el projecte “Univers Patxot, 1964-2014” que ha impulsat el Consell Assessor de la Masia Mariona en record al personatge, i amb l’ànim de contribuir al necessari i just reconeixement de la figura i la seva obra. La Diputació de Barcelona ha creat aquest òrgan, integrat per diverses institucions i personalitats vinculades amb l’obra de Patxot, per assessorar la corporació provincial en la gestió d’aquest equipament. El reconeixement a Rafael Patxot té la seu al parc natural del Montseny on també hi ha l’exposició permanent “Univers Patxot”. Entre d’altres, es pot seguir tota la informació sobre l’equipament a Twitter, amb el hashtag #universpatxot.