FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El CE Roca Negra de Castelldefels celebra els 25 anys amb l’alpinista Jordi Pons i el corredor Miguel Caballero | FEEC

Notícies - 06/11/2014

El CE Roca Negra de Castelldefels celebra els 25 anys amb l’alpinista Jordi Pons i el corredor Miguel Caballero

Cultura Societat

Pel 25è aniversari del Centre Excursionista Roca Negra de Castelldefels, l’entitat ha organitzat dos col·loquis sobre la muntanya com a esport. L’acte, celebrat a la biblioteca de Castelldefels, ha rebut el suport i la presència dels regidors de l’ajuntament, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; el president de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), Joan Garrigós.

La primera conferència, amb el títol “Tirant mà de la memòria”, ha anat a càrrec de l’alpinista Jordi Pons, que compta en el seu palmarès amb la fita de participar en la primera expedició espanyola en fer un 8.000 (Annapurna, 1974), on tots els membres eren catalans. Pons també va formar part de la primera expedició catalana a l’Everest (1982) i ha rebut molts premis de cinema de muntanya com els que li van atorgar en el festival de Torelló o als internacionals de Trento i les Diablerets.

L’altre col·loqui, amb el títol “Nascut per córrer per la muntanya”, ha anat a càrrec del corredor Miguel Caballero, que ha explicat el per què d’aquesta afició que ha convertit en una activitat professional amb l’equip de La Sportiva, i també com a esquiador de competicions de muntanya. A més, Caballero compta amb un quart lloc en el campionat mundial del 2011 i un quart lloc en l’europeu del 2012.