FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/04/2014

El CE Montserrat de Manresa inaugura les obres de reforma del Refugi de Rasos de Peguera

El Refugi de Rasos de Peguera (Berguedà) s’inaugura aquest proper diumenge 27 d’abril després del període de reforma pel que ha passat durant els darrers mesos, impulsada pel Centre Excursionista Montserrat de Manresa (CEM). La intensió de l’entitat és que pel pont de l’1 de Maig es pugui reobrir i començar a recuperar la inversió feta en les obres. A l’acte d’inauguració hi han confirmat l’assitència el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i el president del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras.

Construït el 1933, el xalet-refugi de Rasos de Peguera estava tancat després que un incendi el deixès impracticable el 2011. L’equipament, que compta amb una habitació comunitària amb 20 llits i pot acollir fins a 40 persones, té previst obrir durant onze mesos a l’any. Amb la rehabilitació i la reobertura del refugi, també es pretén dinamitzar la zona on està situat.

Voluntaris i col·laboració econòmica

El projecte de reforma del el Refugi de Rasos de Peguera ha topat amb la dificultat per afrontar les despeses econòmiques que les obres comportaven, i la majoria de persones que han treballat en la rehabilitació han estat voluntaris. El pressupost per rehabilitar-lo ha estat d’uns 130.000 euros. El CEM va aportar-ne uns 40.000, aconseguits del que va pagar finalment l’assegurança per incendis i 10.000 del fons de la pròpia entitat. El guarda del refugi n’ha aportat uns 30.000.

La resta de finançament s’ha aconseguit amb les accions promogudes pel CEM i els seus socis, com ara la venda de samarretes del refugi, per poder avançar els pagaments de les obres, preveure’n futures millores i assegurar-ne el mateniment. Una de les últimes accions realitzades per recaptar finançament va ser el cicle de conferències de muntanya del mes de desembre passat.