FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cesc Torrent - Cat Raid
Foto: Cesc Torrent - Cat Raid

Notícies - 25/09/2023

El Catraid.org s’imposa a la 18a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya

Alt Empordà Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

La 18a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya ha tancat aquest cap de setmana la temporada. Ho ha fet amb la disputa del CATRaid Cap de Creus, organitzat des del CEM CApafonts i l’AE Raidaventura, quarta i última prova puntuable de la Copa.

Els més de 100 riders inscrits de les categories Elit, Aventura, Open i Familiar han hagut de competir en BTT, orientació, trekking, caiac, pàdel surf, natació, snorkel i tir amb arc.

L’escenari ha estat un dels indrets més verges i salvatges de la Costa Brava, al Parc Natural del Cap de Creus, amb camp base a Cala Montjoi. Un paradís per una prova d’aventura, amb cales i platges espectaculars, corriols preciosos, desnivell, bones vistes i un territori sense massificar.

Com a novetat, la prova empordanesa ha implicat fer snorkel per trobar dues valises. A més a més, la tramuntana no podia faltar, obligant l’organització a reduir els km a la prova de kayak de la categoria elit passant de 6 a 3 km i fins.

La prova va comptar amb la participació de fins a 5 equips francesos i 2 més de València. L’equip Catraid es va posar primer des de bon principi de la competició liderant de principi a fi i guanyant més i més distància dels equips perseguidors. Entre ells el vigent campió de Catalunya, Montanyà Raid Team, qui avançava en segona posició durant gran part de la competició, però finalment una errada a la prova d’orientació en bici els va deixar sense opcions a podi. La classificació de la prova es va resoldre amb la victòria del Cat Raid per davant de Los débilos de Côte i Mikakorumb.

La Copa catalana s’ha resolt amb la victòria del CatRaid que amb aquesta arriba al seu triplet guanyant la Copa per tercer any consecutiu.

Cal destacar la important participació familiar i de nous equips que s’estrenaven en un raid d’aventura.