FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Raul Comino
Foto: Raul Comino

Notícies - 05/05/2022

El campionat de Catalunya de Raids d’Esports de Muntanya es decideix al CatRaid From Paradise to the Jungle

Alt Empordà Garrotxa Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

Els dies 20, 21 i 22 de maig, el CatRaid From Paradise to the Jungle, organitzat pel Centre Excursionista Teià i l’Associació Esportiva Raidaventura, serà Campionat de Catalunya de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).  A més a més, aquest raid, que ja s’ha convertit en un clàssic, també serà puntuable per a la 18ª Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la FEEC.

El recorregut serà secret fins a l’inici de la prova, però ja s’ha publicat que la sortida serà a la Cala Montjoi (Alt Empordà) i la meta a les Planes d’Hostoles (Garrotxa).  Des del Cap de Creus a la Garrotxa, en un total de 236Km i 5.494m de desnivell positiu.

Els raiders, en equips de 3 a 5 persones, hauran de completar el recorregut en un temps màxim de 30h, alternant diferents disciplines esportives com treking, btt, caiac, espeleologia, patins, barranc, tir amb arc, escalada, pàdel surf, etc.  El recorregut no estarà marcat, així que els equips hauran de navegar amb l’ajuda de la brúixola i els mapes que seran lliurats en el moment de començar la prova.

La competició tindrà 4 categories. La categoria elit serà en format nonstop. La categoria aventura constarà del mateix recorregut que elit però els participants podran fer relleus a cada transició, és obligatori que sempre com a mínim hi hagi 2 raiders en cursa.  Els equips hauran de ser autosuficients durant tot el recorregut.  En canvi, les categories open i familiar se celebraran el diumenge al matí a Les Planes d’Hostoles i tindran 5 i 4h de durada respectivament.

Adrià Vall, codirector de la prova, comenta que el traçat serà espectacular. “Portem un any dissenyant el recorregut i estem molt satisfets de com ha quedat.  Els participants podran gaudir dels esports d’aventura en dos entorns naturals (el Cap de Creus i la Garrotxa) molt diferents, però al mateix temps ambdós molt propicis per al nostre esport.  El Cap de Creus és un privilegi poder-lo gaudir en format competició.  La costa brava més verge i autèntica deixarà pas a la natura exuberant de la Garrotxa, verda i frondosa, amb gorgs i cascades precioses.

Vall afegeix que “serà un raid amb seccions relativament curtes i dinàmiques, amb moltes proves especials.  La base com sempre serà el treking i la btt conjuntament amb l’orientació, però enguany també hi té un pes significatiu el caiac amb 2 seccions i totes les proves de cordes, un total de 4.  Serà un raid lineal amb algunes opcions de retallar recorregut per permetre als equips més endarrerits recuperar temps per entrar als talls horaris.  En canvi, en el format per a les categories open i familiar hi predominarà l’estratègia amb moltes opcions de recorregut i balises a triar.”

Ferran Ballesta, també codirector de la prova, explica que “estem molt contents amb la participació d’aquesta 5ª edició del CATRaid.  Fa setmanes que vam esgotar totes les inscripcions per elit i aventura, i en general tenim molts inscrits.  Percebem que tots els raiders tenen ganes d’aventura.  Tenim 6 equips francesos, d’aragó, valencia, navarra i d’arreu de Catalunya.  El nivell també serà alt, amb equips com el CAT Adventure Team actual campió d’Europa de Raids, l’equip Silva amb l’Albert Roca campió del món de Raids, l’Aventura Xperience varies vegades campions de Catalunya i ampli currículum internacional, l’equip CATRaid actuals campions de la Copa i Campionat de Catalunya, l’equip Montanyà Raid Team amb nombroses participacions internacionals, Haglofs Raid Team amb molts anys d’experiència, i tots els equips francesos.

Per nosaltres són igual d’importants les categories que s’inicien, Open i familiar, ja que són la futura cantera i volem encomanar-lis la passió per aquest esport.” ha afegit Ballesta.