FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/08/2019

El català Jordi Canals nomenat delegat tècnic de la ISMF en el debut olímpic de l’esquí de muntanya

Esquí de muntanya

El nom de Jordi Canals anirà lligat per sempre més a l’esquí de muntanya a Catalunya.  L’última confirmació del seu rol específic en aquest esport ha estat el nomenament com a Delegat Tècnic de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) en les competicions incloses al programa dels Jocs Olímpics Juvenils de Lausana que es disputaran al gener del 2020.

Aquest serà el primer cop que l’esquí de muntanya serà inclòs en una competició olímpica i es preveu com a test important per poder veure a aquest esport en el programa definitiu dels jocs d’hivern.

Canals va ser l’impulsor i director del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya de la FEEC l’any 1997, un centre per on hi han passat esquiadors de la talla de Kílian Jornet, Mireia Miró, Marc Pinsach o més recentment Oriol Cardona, Marta Garcia, Júlia Casanovas o Clàudia Sabata.

Canals al costat de Kilian Jornet i Mireia Miró

A més a més Canals va ser un dels pares de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya Jordi Canals va iniciar la seva trajectòria alpinística a mitjans dels anys 70 i l’any 1985 participà en l’expedició catalana que va fer el cim de l’Everest.  Actualment Canals exerceix d’instructor de la ISMF i és un dels encarregats de validar les proves de la Copa del Món de l’especialitat.

El seu pes dins la mateixa ISMF va ser un dels ingredients bàsics per aconseguir portar l’any 2017 una de les proves del calendari  de la copa del món a la Val d’Aran.

Aquest barceloní, biòleg i químic de formació, autodidacte en el món de l’esquí de muntanya s’ha convertit amb els anys en un dels grans referents d’aquest esport no només a Catalunya si no també en l’àmbit mundial.

Canals no serà l’únic català que formarà part de la competició a nivell organitzatiu. L’andreuenc Oriol Montero serà un dels àrbitres que ha seleccionat la ISMF per a formar part del cos arbitral en aquests jocs olímpics juvenils que es disputaran a SuÏssa. Ambdós són membres del Comitè d’Esquí de Muntanya de la FEEC.

Foto portada: Canals (de blanc) al costat del representant de la junta de la FEEC Marcial Alemán