FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/09/2016

El Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat, a Vilafranca del Penedès

Escalada esportiva Escalada

El rocòdrom La Bauma, a Vilafranca de Penedès, acull el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el dissabte 17. Aquesta prova també és puntuable, i clausura, la 26a Copa Catalana d’Escalada de Dificultat.

La competició, organitzada pel Centre Excursionista del Penedès, es divideix en dues parts. Durant el matí es disputarà l’eliminatòria i finals de les categories sub12, sub15. El veterans també competiran al matí en fase eliminatòria, però disputaran la final a la tarda. A la segona part del dia arribarà el torn de les categories sub18 i absoluta, amb eliminatòria, a partir de les 14h, i finals.

La prova de Vilafranca decidirà els guanyadors de la copa

feec_cartel_campionat_cat_escalada_2016Havent-se disputat les proves de Vic i Tortosa de la Copa Catalana d’Escalada de Dificultat la classificació general de la categoria absoluta segueix oberta. A La Bauma es decidirà tot.

Àlex Hernández (CE Berguedà), líder actual de la copa en categoria masculina absoluta, no competirà a Vilafranca perquè participa al Campionat del Món d’Escalada, a Paris, el mateix dissabte. Pol Roca (CE Sant Quirze), tercer classificat, també està concentrat a Paris per competir en la modalitat de bloc. Aquesta circumstància deixa les portes obertes al campionat i copa a escaladors com Simón Padín (CM Sant Cugat), segon classificat a la copa, David Belmonte (UE Sabadell) o Carlos Torreblanca (UE Vic).

En categoria femenina tot apunta a que la copa es disputi entre l’actual primera classificada, Rut Casas (GE Manlleu), Francis Guillen (CE Sant Quirze), segona, i Natàlia Lanau (UEC Tortosa), tercera. Helena Alemán (CM Sant Llorenç), no té opcions matemàtiques per guanyar la copa però arriba en un excel·lent estat de forma després de guanyar a Saragossa el Campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat, i és un ferma aspirant a fer-se amb el campionat català.

[table id=202 /]