FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/12/2023

El campionat de Catalunya de Raquetes de Neu a la Catalunya Nord

Cerdanya Nord Raquetes de neu Raquetes de Neu

La localitat d’Er a l’Alta Cerdanya serà a seu del Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu que es disputarà el pròxim 3 de febrer.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha treballat conjuntament amb la Fédération Française de la Randonnée Pédestre (FFRP) per a incloure el campionat de Catalunya en una de les curses del calendari francès per a escollir als seus representants de cara al pròxim mundial.

La celebració d’aquesta “Aventure Neige Puigmal” en territori català ha servit per a poder unir esforços entre les dues federacions i realitzar una prova conjunta i de gran nivell, on es trobaran el millors raquetistes francesos i el millors catalans competint per objectius diferents. Els francesos per la classificació personal per a la disputa d’un mundial amb la seva selecció i els catalans per aconseguir el campionat de Catalunya.

Els millors esportistes de França i Catalunya es trobaran al peu del Puigmal

Després de dos anys marcats per la pandèmia i la manca de neu, s’espera poder recuperar aquest campionat de Catalunya per a donar continuïtat a un esport que segueix donant grans èxits a la selecció catalana en l’àmbit internacional tot i el veto per part de la FEDME a la participació de Catalunya en els mundials i europeus.

La cursa del Puigmal tindrà fins a tres competicions. Una de 10KM que serà en categoria absoluta, una de 5KM per a categories de formació i una nova prova de relleus amb un circuit de 5KM que haurà de recòrrer un cop cada participant.

Des de l’organització s’ha treballat per a preparar una jornada festiva on es podrà gaudir de test de material, restauració i fira de productes locals per a tots els participants i espectadors que s’apropin fins a la prova.

Les inscripcions s’han obert aquest mateix divendres 22 de desembre. INSCRIPCIONS PROVA  que serà Campionat de Catalunya. També s’han obert la resta de proves que organitza la FFRP.