FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/09/2019

El campionat de Catalunya de raids es decideix a l’Aventura X-Perience

Selva Raids d'esports de muntanya

Per segon any consecutiu, el raid Aventura X-Perience de Caldes de Malavella serà l’encarregat d’obrir la 16a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la FEEC els dies 6, 7 i 8 de setembre. Aquest any el raid serà també el Campionat de Catalunya de l’especialitat. Un raid organitzat pel Club Excursionista de Caldes de Malavella i l’equip Aventura X-Perience, amb el suport de l’Ajuntament de Caldes de Malavella.

L’organització ha dissenyat un recorregut de 200 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell acumulat. El raid comptarà amb diferents seccions on cada categoria haurà de demostrar les seves aptituds en diverses disciplines. La categoria d’èlit inclourà la BTT, cursa a peu, caiac, via ferrada, patinatge en línia, disciplines de cordes i espeleologia. La categoria d’aventura comptarà amb les mateixes que l’altra, menys el patinatge en línia.

La cursa tindrà una durada màxima de 32 hores però l’organització ha previst que els primers equips completin tot el recorregut al voltant de les 24 hores. D’aquesta manera, es dona l’oportunitat que un major nombre d’equips siguin capaços de completar tot el recorregut dins el temps establert. La prova final d’habilitats especials serà sorpresa però des de l’organització s’assegura que no deixarà a cap dels participants indiferent.

El divendres dia 6 de setembre, a partir de les 15:00 es rebran tots els equips al pavelló polivalent de Caldes de Malavella. Abans de donar el tret de sortida, a les 20:00 l’organització durà a terme un briefing amb les indicacions necessàries de la prova. La categoria d’èlit sortirà a les 00:00 i la categoria d’aventura a les 8:00 del matí del dissabte.

El tancament de la cursa per a totes les categories serà el diumenge a les 8:00. A continuació, es realitzarà el clàssic àpat post-competició i la jornada s’acabarà amb el lliurement de premis.

Aquest raid serà el primer dels quatre que conformen enguany la Copa Catalana. Al de Caldes el seguiran el Raid del Segre, el 29 de setembre; el Costa Brava Raid Adventure X-Perience, el 12 de novembre i l’Aventura X-Perience Sprint Raid, el 9 de novembre.