FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Eljoc
Foto: Eljoc

Notícies - 08/09/2022

El campionat de Catalunya de Curses per Muntanya torna als orígens

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El pròxim 18 de setembre Sant Joan de les Abadesses tornarà a ser l’epicentre de les Curses per Muntanya del país amb la celebració del Campionat de Catalunya i de la cinquena prova de Copa catalana de l’especialitat.  La cursa del ripollès va ser precisament on l’any 2001 es va celebrar el primer campionat de Catalunya de Curses per Muntanya en el format actual i aquest 2022 es tornarà a gaudir d’una de les curses amb més essència i història del país.

La cursa comptarà amb 500 inscrits, topall que s’havia marcat l’entitat UE Sant Joan de les Abadesses i la FEEC, per a seguir preservant l’espai natural en el que es desenvoluparà.

Aquest serà el 22è campionat de Catalunya de Curses per Muntanya que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i tornarà a presentar un cartell de luxe que lluitarà pels 3.000 en premis que s’han pressupostat per aquesta edició del campionat.

La cursa s’ha presentat a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses amb la presència del director de  cursa, Albert Ramoneda (UE Sant Joan), l’alcalde de la localitat, Ramon Roqué, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer i el responsable de curses de la FEEC, Ramon Regí.

Un cartell de luxe per a buscar nous campions

En categoria femenina la odenenca Georgina Gabarró (GE Oliana) té el cartell de gran favorita de la prova, ja que ella va ser l’última guanyadora de la darrera edició de la Taga 2040. La cursa presentarà una bonica disputa entre l’actual campiona de la Copa Catalana, Gabarró,  i l’actual líder de l’edició d’aquesta temporada, Natalia González (AD Running Vigia) que es presenta com una de les clares rivals de Gabarró a la victòria final. González vol fer doblet i puntuar per la Copa on haurà d’estar molt pendent d’Anna Fernàndez (GE Oliana), guanyadora a Aristot i Núria Tarragó (FAES) que de ben segur voldran donar un cop d’efecte a la competició i entrar al Top 5 del campionat de Catalunya. A aquest repertori cal sumar noms com els de Núria Hospital (AE Camí dels Íbers), Ona Castellsagué (UE Vic), Cèlia Balcells (CE Queralt), Marta Llagostera (GE Oliana) o Carla Esclusa (CQUIE). Totes elles ja inscrites a la cursa que manté obertes encara tretze places.

Pel que fa a la categoria masculina el local David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) haurà de defensar territori davant de noms com els de Marc Ollé (GE Oliana), Genis Porqueras (CE L’Areny), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Marc Rota (CAE Torelló), Josep Pagès (CE Maçanetenc), Sergi Beltran (EKKE Lleida) o Roger Tarrés (AE el Senderó de Riudecols) que actualment es troben en plena lluita per la Copa Catalana i que de ben segur lluitaran també pel títol.

Amb aquest cartell de luxe Catalunya tindrà nou campió i campiona de Catalunya, ja que cap dels últims guanyadors serà a la línia de sortida i el nou relleu generacional arriba amb força per quedar-se.  Cal destacar també el gran nivell de participació de les categories de base que comptaran amb els millors esportistes de l’especialitat.

Aquesta edició de la taga tornarà a recòrrer les muntanyes del Ripollès amb una novetat que es veurà a la zona d’animació de Coll de Jou i amb les diferents curses infantils que es podran disputar dissabte.

La Taga 2040 oferirà 28Km 2.000dm+ en un recorregut que el director de cursa, Albert Ramoneda, ha assegurat que agradarà i molt als participants.

 

CAMPIONS DE CATALUNYA DE CURSES PER MUNTANYA
ANY PROVA CAMPIÓ CAMPIONA
2001 2a Cursa Taga 2040 Esteve Canal Anna Serra
2002 3a Cursa Alpina La Molina Esteve Canal Anna Serra
2003 4a Cursa Bastiments Esteve Canal Paloma Sommer
2004 5a Cursa Taga 2040 Joan Colomer Teresa Forn
2005 2a Marató de Berga Jordi Martin Monica Ardid
2006 7a Cursa Alpina La Molina Albert Ferrer Regina Mola
2007 4a Marató de Berga Tòfol Castanyer Mònica Ardid
2008 3a Cursa del Pedraforca Just Sociats Laia Andreu
2009 3a Olla de Núria Kilian Jornet Mireia Miró
2010 10a Cursa de Paüls Just Sociats Esther Hernández
2011 5a Pujada al Montsià Josep M Pijuan Ragna Debats
2012 10a Cursa Castell de Burriac Dani Tristany Ragna Debats
2013 14a Cursa Taga 2040 Rafa Parés Àngela Castelló
2014 14a Cursa Mossos d’Esquadra Josep Viñas Laia Andreu
2015 10a Cursa muntanya de Tivissa Albert Pujol Ragna Debats
2016 10a Pujada al Montsià Eduard Hernández Marta Molist
2017 13a Burriac Atac David Adán Montse Martínez
2018 10a Cameta Coixa Andreu Simón Sheila Avilés
2019 5a Cames de Ferro Pol Rodríguez Montse Picañol
2020 22a Berga-Rasos-Berga Josep Morales Núria Gil
2021 14a Olla de Núria Jan Margarit Núria Gil