FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 08/07/2020

El campionat de Catalunya de curses per muntanya amb totes les mesures sanitàries i 4.800€ en premis

Pallars Sobirà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El compte enrere ha començat a accelerar el seu rellotge i s’apropa la data del retorn de les Curses per Muntanya a Catalunya. Serà amb un plat fort com el Campionat de Catalunya de l’especialitat.

El 25 de juliol l’exigent  Skyrace Valls d’Àneu, organitzada des de l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu, posarà a prova als corredors després d’aquests darrers mesos de confinament.

La cursa ja estava marcada en vermell com a Campionat de Catalunya de curses per muntanya des de l’elaboració del calendari FEEC d’aquest 2020 i ha estat una de les curses que ha mantingut la seva aposta ferma per seguir endavant tot i els entrebancs provocats per la crisi de la Covid-19.

L’SkyRace Valls d’Àneu es disputarà en un recorregut de 27 quilòmetres i 1.900 metres desnivell amb sortida i arriba a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà).

La cursa ha de servir per a descobrir els nous campions de Catalunya que agafaran el relleu a Pol Rodríguez (AE Matxacuca) i Montse Picañol (CE Moianes Independent), que l’any passat es van imposar a la Cames de Ferro (GECA) i que ostenten l’actual títol.

COMPLIMENT DE PROTOCOLS I  4.800 EUROS EN PREMIS 

Aquest campionat de Catalunya serà una prova de foc per complir els protocols establerts des de la FEEC i des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. La Skyrace Valls d’Àneu serà la primera cursa que els posarà a prova. Des de l’organització es té tot a punt per poder fer efectius aquests protocols en tot moment. A més a més s’inclou també l’exigència de la mascareta i de la traçabilitat obligades des del Govern Català. Els corredors portaran la mascareta fins just el moment de sortida i se l’hauran de tornar a posar abans de la zona d’avituallament que serà individualitzat.

No només els protocols s’estrenaran. La FEEC veient el moment en què es troben els corredors aquesta temporada on serà molt difícil poder dibuixar una temporada amb cara i ulls ha decidit dotar el campionat de Catalunya amb premis en metàl·lic importants. Així els campions de Catalunya absoluts en categoria masculina i femenina rebrant un xec per valor de 1.000 euros. La quantitat anirà disminuïnt fins al cinquè classificat que també tindrà premi en metàl·lic. Així el segon classificat rebrà 500€, el tercer 400€, el quart 300€ i el cinquè 200€.

Els participants hauran de complir totes les mesures de seguretat establertes als protocols FEEC. Les inscripcions es tancaran aquest pròxim 12 de juliol.