FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 30/04/2019

El campionat de Catalunya de curses per muntanya, al Puigsacalm

Garrotxa Curses per Muntanya

Ja la tenim marcada al calendari. Com ja es habitual, l’últim cap de setmana de maig, Cames de Ferro al Puigsacalm. Enguany, que celebra la cinquena edició, els millors esportistes ompliran la Vall d’en Bas (Garrotxa) per disputar el Campionat de Catalunya individual de Curses per muntanya. Organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista “Lletissonada”, se celebrarà el diumenge 26 de maig.

La cursa, amb sortida i arribada a Sant Esteve d’en Bas, comptarà amb un recorregut circular de 42 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell acumulat en el qual els participants hauran de coronar el Puigsacalm (1.512 m) i i baixar per Cabrera i Aiats per tornar a la capital de la Vall d’en Bas.

Pel que fa les modalitats sub23 i júnior, la prova puntuable pel campionat de Catalunya serà la mitja marató, de 23 km i 1.500 metres de desnivell acumulat. En aquest cas, el recorregut, també amb sortida i arribada a Sant Esteve d’en Bas, coincidirà amb el de la marató fins al coll del Pedró, poc després de baixar del Puigsacalm. A partir d’aquí ja encara el tram final cap a l’arribada.

Aquesta prova és una activitat solidària que té com a objectiu recaptar diners pel finançament de projectes d’investigació per la cura de malalties infantils. L’equip científic d’investigació està format per professionals de diferents àrees de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i la recaptació es destina íntegrament a la Fundació A. Bosch, tutelada per Noel Alimentària.

Les inscripcions de la cursa ja es poden formalitzar a través del portal de la FEEC: MaratóMitja marató.