FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marta Anglès
Foto: Marta Anglès

Notícies - 08/01/2024

El calendari de Marxes Infantils obrirà temporada al Garraf

Excursionisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) presenta el calendari de Marxes Infantils, dedicat als més petits amants de la muntanya. Aquest calendari aglutina totes les marxes infantils que organitzen les entitats d’arreu del territori.

A diferència de la resta de calendaris que té la FEEC, aquest no és un circuit i, per tant, tampoc tindrà reconeixements. Es tracta, simplement, d’un recull d’activitats de la mateixa temàtica. Cada activitat es regirà pel seu propi reglament i normatives específiques.

Aquesta és una iniciativa de la vocalia d’Infància, Joventut i Famílies, encapçalada per la vocal Marta Anglès, i creada el passat 2021 amb la intenció de donar suport a les entitats de la FEEC que porten a terme activitats adreçades a aquests col·lectius i incentivar a aquelles que encara no ho fan.

Sis marxes arreu del territori

El calendari compta amb sis marxes infantils que tindran lloc arreu del territori entre els mesos de març i octubre.

La 2a Marxa infantil i juvenil de regularitat i orientació per descripció, organitzada per l’Agrupació Excursionista Talaia, serà l’encarrgada d’obrir, ben aviat aquesta temporada, el calendari, el 10 de març. La marxa tornarà a ser una de les primeres proves per segon any consecutiu després del seu debut l’última campanya.

Després d’agafar aire a l’abril, al maig (i amb canvi de data) arriba la 62a Marxa Excursionista Infantil de Regularitat, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell. Una de les més veteranes que es farà el 5 de maig després de que en l’última edició fos la més matinera de totes.  També al mes de maig  la MIR’22 (Marxa Infantil de Regularitat) del Centre Excursionista Sant Feliu de Codines completarà el primer trident de marxes abans de l’aturada d’estiu.

Passat l’estiu, al mes d’octubre, tindran lloc les tres últimes caminades. El dia 6 la 63a Marxa Infantil de Regularitat de Castellar del Vallès, del Centre Excursionista de Castellar del Vallès; el dia 13 la 65a Marxa Infantil de Regularitat de Sant Cugat del Club Muntanyenc Sant Cugat; i finalment tancarà el calendari la 52a Marxa Infantil de Regularitat del Centre Excursionista de Rubí el dia 20, repetint així aquest periple pel Vallès per a tancar la temporada.