FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/04/2018

El Buff Mountain Festival obre noves inscripcions

Curses per Muntanya Marxa nòrdica Escalada

La Vall de Boí tornarà a reunir els apassionats dels esports a l’aire lliure del 29 de juny a l’1 de juliol en la segona edició del BUFF® Mountain Festival. El festival de muntanya de referència del Pirineu torna amb activitats per a totes les edats, més competició i el millor ambient per viure un cap de setmana d’oci i esport en un marc privilegiat.

Més de 50 activitats organitzades i la presència de participants de 20 nacionalitats van donar una gran projecció internacional a la primera edició del BUFF® Mountain Festival, situant-lo com el festival d’esports outdoor més important del sud d’Europa.

A hores d’ara, per a aquesta segona edició, l’esdeveniment té obertes les inscripcions per a la Buff Epic Trail -activitat estrella del festival-, la duatló d’alta muntanya, el Trek Festival, la marxa nòrdica i el Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc de la FEEC.

Encara queden moltes novetats per descobrir i noves obertures d’inscripcions per a les activitats de ràfting, via ferrada, barranquisme i ioga.

Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc

El bloc de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) estarà ubicat a Barruera per a la celebració de la seva prova més important de l’any en la modalitat, el Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc. Aquest reunirà tant a l’elit de l’especialitat com als més veterans, juntament amb les joves promeses del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva, que buscaran alçar-se amb el títol de campions de Catalunya.
El dissabte 30 de juny tindrà lloc la competició d’elit i veterans, i el diumenge 1 de juliol serà el torn de les promeses i categories juvenils.

Buff Epic Trail

La prova estrella del BUFF Mountain Festival de la Vall de Boí comptarà amb curses de 65, 42, 26 i 11 quilòmetres, amb sortida i arribada a Barruera. La versió ultra de la BUFF® Epic Trail (65 km) es reconeix amb 4 punts ITRA i transcorrerà, igual que la marató i la cursa de 26 quilòmetres, per la Zona Perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes, mentre que la cursa d’11 km recorre camins tradicionals entre algunes poblacions de la Vall de Boí. La marató reunirà de nou a l’elit mundial de l’Skyrunning en ser inclosa per segon any consecutiu en les Migu Run Skyrunner World Series en la modalitat Sky Classic.

Es pot trobar més informació sobre recorreguts, tracks i perfils al seu web.

Vall de Boí Trek Festival

La Vall de Boí Trek vol donar a conèixer el municipi, el seu paisatge i totes les possibilitats que ofereix la Vall. La seva xarxa de camins rurals amb més de 70 km de camins senyalitzats, el conjunt d’esglésies romàniques, i el Parc Nacional d’Aigüestortes.
Activitats per descobrir el paisatge, la cultura i les tradicions d’aquest indret, recorrent els seus camins rurals acompanyats de guies locals que posaran en valor l’autenticitat del territori.

Duatló de muntanya

S’incorpora també aquest any al Buff Mountain Festival la duatló de muntanya que combinarà 31 km de Mountain Bike amb 8 km de cursa a peu per completar un circuit de 39 km, ascendint les cotes altes de l’estació d’esquí de Boí Taüll.

Marxa nòrdica

La Marxa Nòrdica és una saludable activitat física que consisteix en caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a això. Modalitat esportiva que està guanyant adeptes any rere any i que per primera vegada s’incorpora al BUFF® Mountain Festival.
De la mà d’experts instructors es podrà participar en una Master Class, una sessió de Fitness i d’excursions guiades per monitors titulats. La Vall de Boí es presenta com un emplaçament excel·lent per a la pràctica de la Marxa Nòrdica, natura, camins rurals i arquitectura.