FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 16/06/2024

Eduard Hernández i Núria Tarragó Campions de Catalunya 2024 a la Molló Trail

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Núria Tarragó i Eduard Hernández s’imposen a la 24a edició del Campionat de Catalunya de curses per muntanya disputat a l’encantador enclavament de Molló, a la comarca del Ripollès.

Eduard Hernández revalida per tercer cop consecutiu el títol de campió de Catalunya, mentre que Tarragó agafa el relleu de Núria Gil, guanyadora del campionat celebrat en la darrera edició a la pujada al Montsià.

Aquest cap de setmana, la Molló Trail ha acollit amb gran èxit el 24è Campionat de Catalunya de curses per muntanya individual, organitzat des del CEM Vall de Camprodon. Aquesta emblemàtica competició transfronterera, que rememora el camí dels exiliats cap a França al final de la Guerra Civil, s’ha disputat entre corriols, boscos i rius, i pistes del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, en una cursa que tots els corredors han catalogat de molt ràpida.

La competició ha ofert fins a sis recorreguts diferents: 4,2 km (infantil), 9 km (cadet), 11 km (juvenil), 15,6 km (júnior), a més de les proves absolutes de 21 km i 25 km, formant totes part del Campionat de Catalunya de curses per muntanya individual de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya). Amb un total de prop de 400 inscrits a les proves de la FEEC, més enllà de la distància marató fora de circuit FEEC.

Eduard Hernández Teixidor, de l’Ass. Esp. Matxacuca, ha emergit com el guanyador en la categoria masculina, amb un temps impressionant d’1 hora, 42 minuts i 8 segons. Hernández ha tingut l’aferrissada competència de Marcel Romaní (Unió Excta. de Catalunya de Gràcia) i Jan Margarit, (Mountain Runners Berguedà)  dos grans noms del nostre trail. Hernández ha destacat la competència d’aquest “jovent que puja” i que no li ha donat cap treva. Hernández aconsegueix amb aquesta victòria igualar el triplet com a campió només abans aconseguit per Esteve Canal durant la primera, segona i tercera edició del campionat als anys 2001, 2002 i 2003. A la segona posició, Marcel Romaní ha demostrat la que volia lluitar per campionat amb una apretada final,  cronometrant 1 hora, 42 minuts i 45 segons a un minut escàs d’Hernández i superant en els últims quilòmetres el tercer classificat, un dels grans noms del trail català, Jan Margarit, ha completat la cursa en 1 hora, 45 minuts i 7 segons. David Rovira (Unió Excta.Sant Joan de les Abadesses) i Xavier Sebastià (Club Alpí Virtual) han completat el TOP 5 amb temps destacats d’1 hora, 47 minuts i 2 segons, i 2 hores, 4 minuts i 15 segons, respectivament.

A la categoria femenina, la bagenca,  Núria Tarragó (UE Vic) ha estat la gran guanyadora d’aquesta cursa, dominant amb una actuació impressionant, conquerint tant l’absoluta com la categoria promesa femení amb un temps de 2 hores, 3 minuts i 24 segons, escapant-se de la competència. La cursa femenina ha estat encara més lluitada i trepidant. Carla Ràfols del Club Muntanyenc Sant Cugat ha capturat la segona posició en la categoria sènior femení amb un temps de 2 hores, 10 minuts i 40 segons. La promesa del Yetis Laia Calzada (Madteam) es penja el bronze Campionat.  Jenny Arasil (Matxacuca) i Ahlam Elkakdi (Centre Excursionista Sant Joan de les Abadeses) completet el TOP 5 de la prova. De la segona a la cinquena corredora han creuat la linea de meta a pocs minuts de diferència. Creaut l’arc de la FEEC explicaven que s’anaven seguint d’aprop i que tenien referència una de les altres, fent la cursa femenina encara més emocionant. Han elogiat les vistes en una cursa molt ràpida i corredora amb força pista.

Les categories de promoció:

En la categoria júnior de 15 km, Pere Menéndez (Club Muntanyenc de Terrassa) va aconseguir el primer lloc finalitzant en 1 hora, 17 minuts.  Lleïr Barcons (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) va seguir-lo de prop amb un temps d’1 hora, 18 minuts només 31 segons darrere del guanyador. El tercer lloc va ser per Jaume Miranda  (Centre Excta. Torelló), qui va completar la cursa en 1 hora, 20 minuts i 1 segon. En la categoria júnior femení, Mar Córdoba (Club Excta. de Sant Quirze) va destacar amb un temps d’1 hora, 46 minuts seguida per Lina Escura (Club Excta. Madteam) amb un temps d’1 hora, 48 minuts.  Lucía Martínez (Club Excta. Madteam) va obtenir el tercer lloc amb un temps d’1 hora, 50 minuts i 31 segons.

En la categoria juvenil masculí d’11 km, Raúl Arpal (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) va aconseguir el primer lloc amb un temps de 35 minuts i 42 segons.  Jan Isla (Club d’Esports de Muntanya Cerdanyola) va seguir-lo amb un temps de 53 minuts i 14 segons, a poc més de dos minuts d’Arpal.  El tercer lloc va ser per Nil Rovira (Yetis Collserola Trail Team).  En la categoria juvenil femení, Laia Alonso (Club Excta. UECANOIA) va destacar amb un temps d’1 hora, 6 minuts. Rut Córdoba (Club Excta. de Sant Quirze) va seguir-la amb un temps d’1 hora, 17 minuts.  Bruna Torrentbó (Centre Excta. Serragrenyada) va obtenir el tercer lloc amb un temps d’1 hora, 20 minuts i 17 segons.

En la categoria cadet masculí de 9 km, Pol Mena (Ass. Esports de Muntanya de Capellades) va aconseguir el primer lloc  finalitzant en 45 minuts i 19 segons. Ernest Torrent (Yetis Collserola Trail Team) va seguir-lo amb un temps de 45 minuts i 43 segons, només 24 segons darrere. El tercer lloc va ser per Guiu Cors (Club Esp. 2 X 2 Santpedor), qui va completar la cursa en 46 minuts i 17 segons, a 58 segons del primer. En la categoria Cadet Femení, Aina Roca (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) va destacar amb un temps de 58 minuts i 58 segons. Carla Valldeoriola (Club Excta. Moianès Independent) va seguir-la amb un temps d’1 hora i 36 segons.

En la categoria infantil masculí de 4 km de la cursa de muntanya, Bernat Rueda  (Club Excta. UECANOIA) va aconseguir el primer lloc amb un temps de 20 minuts i 10 segons. Martí Paín  (Club Excta. UECANOIA) va seguir-lo de prop amb un temps de 20 minuts i 44 segons.  El tercer lloc va ser per Enric Alcañiz Ruiz (Club Excta. Moianès Independent), qui va completar la cursa en 20 minuts i 52 segons. En la categoria infantil femení, Queralt Rutllant  (Atletisme Cassà) va destacar amb un temps de 22 minuts i 49 segons. Ivet Busquets  (Ass. Esp. La Mitja del Castell) va seguir-la amb un temps de 24 minuts i 44 segons. Ona Gros (Club Excta. Moianès Independent) va obtenir el tercer lloc amb un temps de 26 minuts i 14 segons.

La següent prova del circuit FEEC serà ja a la tornada de les vacances, concretament el 14 de setembre amb la Taga EVO 2024.

Classificacions completes

Consulta tot el circuit FEEC