FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Toda
Foto: Marc Toda

Notícies - 07/02/2021

Eduard Hernández es proclama campió estatal de snowrunning

Curses per Muntanya

La selecció catalana de snowrunning debuta amb bon peu la temporada amb victòria de Eduard Hernández (AE Matxacuca) al campionat estatal de snowrunning, que s’ha celebrat a l’estació d’esquí de Sierra Nevada. Un campionat que ha comptat amb els millors corredors de l’especialitat i que, per primera vegada, es disputava per Seleccions Autonòmiques.

La cursa absoluta s’ha realitzat sobre un traçat d’ 11,3km i un desnivell positiu de 817m, amb inici a Pradollano (2.100m) i pujant fins als 2.965 metres d’alçada, tot i que finalment s’ha retallat lleugerament al previst. Un recorregut molt exigent que ha fet de suar de valent als participants.

Eduard Hernández ha estat el principal protagonista de la jornada amb una treballada victòria, proclamant-se campió estatal de l’especialitat amb un temps d’1:00:23. Una cursa que ha estat força disputada al capdavant entre Hernández i Guillermo Ramos, mantenint un emocionant frec a frec durant bona part del recorregut:

“Ha estat una cursa força exigent, molt vertical al principi i amb una baixada ràpida. Això m’ha afavorit, tot i que en Guillermo no m’ha posat les coses fàcils. En el primer tram del descens li he pogut treure uns metres de distància, que he mantingut fins al final per endur-me la victòria. Destacar l’actuació dels meus companys que han anat de menys a més i satisfets pel resultat obtingut. Avui havia molta competència i no era fàcil”, ha declarat Hernández a l’acabar”.

Els resultats de Quim Costa (Olot Terra de Volcans) 14è, Oriol Ferré (CE Aritjol) 26è i Marc Traserra (CE Sant Quirze) 63è han ajudat a que la selecció catalana obtingués la quarta posició per Seleccions Autonòmiques, títol guanyat per la selecció andalusa.

La cursa femenina ha estat dominada de principi a fi per la corredora aragonesa Virginia Pérez i s’ha proclamat campiona d’Espanya en 1h07’47”, per davant de Silvia Lara i Arantxa Ramírez. Montse Martinez (CEM La Cameta Coixa) 17a i Silvia Puigarnau (AE Matxacuca) 20a han tancat l’actuació dels membres del combinat català.