FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Toralles i Buson
Foto: Toralles i Buson

Notícies - 16/11/2020

Edu Marín, Marc Toralles i Bru Buson comparteixen el primer premi dels ‘Juanjo Garra’

Alpinisme

La Federació d’Entitats d’Excursionisme de Catalunya (FEEC) ha adjudicat les subvencions del Premi Juanjo Garra per a les activitats d’alt nivell i expedicions del 2020, repartint un total de 7.500 €. La Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2020 ha estat formada per Marcial Alemán, responsable dels Centres de Tecnificació de la FEEC; Antoni Massagué, Director Tècnic Esportiu de la FEEC; Joel Vila, adjunt al Director Tècnic Esportiu de la FEEC; Toti Valés, Alpinista i Ferran Latorre, Alpinista. 

Les 14 activitats rebudes han estat valorades pel grup d’experts a través de cinc ítems: la dificultat tècnica, la dificultat psicològica, el compromís de la ruta, la localització i la creativitat. Cada un dels ítems ha estat valorat del 0 al 10 pels components del jurat, la suma dels quals va resoldre la classificació final.

 

Edu Marín a l’arc de Getu. Foto:Esteban Lahoz.

 

‘Liberar Valhalla’ i la via eslovaca a la sud del Denali s’emporten el primer premi ex aequo. 

Els 14 llargs i 380m que va fer Edu Marín (Club Alpino Barcelona) acompanyat del seu pare Alejandro Marín (CA Barcelona) a l’arc de Getu (Xina) ha estat guardonat amb el primer premi dels ‘Juanjo Garra’ aquest 2020. Marin després de diferents intents va aconseguir lliberar ‘Valhalla’ un 9a+ i un projecte que l’escalador perseguia en una de les ‘Mecas’ de l’escalada mundial.

El primer premi l’ha compartit amb una altre expedició del Club Alpino Barcelona i del Centre Excursionista de Terrassa.

La repartició de la via Eslovaca a la Cara Sud del Denali (Alaska) de Bru Busom (CE Terrassa) i Marc Toralles (CA Barcelona). Aquesta ruta, oberta el 1984 pels eslovacs Tono Krizo, Frantisek Korl i Blazej Adam, recorre la cara sud de la muntanya superant un desnivell de 2.700 metres de neu, roca i gel. Toralles i Busom van fer el que és de moment la desena ascensió per aquest via a la sud del Denali. 

El tercer projecte premiat ha estat el pilar sud de la punta est del Tengi Ragi Tau 6660 del Club Alpino Barcelona. L’expedició encapçala pels dos responsables del CTAC Marc Toralles (CA Barcelona) i Roger Cararach (CEC), s’ha emportat el tercer premi dels “Juanjo Garra” d’aquest 2020. Aquesta era la primera repetició de la via est del Tengi Ragi Tau (Nepal) que es feia en estil alpí. L’any 2005 la via va ser oberta per una expedició francesa. Els dos alpinistes catalans van ser acompanyats pel basc Alberto Fernández Santiago.

 

Resolució de la Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2020