FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/01/2019

Dotze joves tanquen l’any amb les estades hivernals de la FEEC

Alpinisme Formació

Dotze joves han participat, entre el 27 i el 30 de desembre, en les últimes estades per a joves de l’any. Les estades hivernals s’han dut a terme a la Cerdanya, amb l’objectiu de fomentar la pràctica de la muntanya hivernal entre els joves. Per aquest motiu s’intenten treballen totes les disciplines necessàries durant els mesos més freds de l’any i així poder anar amb seguretat al Pirineu. Durant aquests dies s’ha posat en pràctica la iniciació al gramponatge, ascensions amb neu i roca i tallers de nusos bàsics i ràpels. Els anys en què les condicions ho permeten, també es practica l’escalada en gel, una disciplina que aquest any no s’ha pogut tocar perquè les condicions no eren gens favorables.

Tot i així, s’han dut a terme un gran nombre d’activitats i tots els tallers previstos inicialment: orientació específica en alta muntanya, nivologia, recerca amb DVA, pràctiques d’encordaments en canals de neu, escalada en roca i tallers de reunions. Els joves han ascendit a canals de la zona del Puigpedrós, han fet escalades al Castell dels Lladres i també s’ha realitzat una ruta circular pel roc Colom, portella de Meranges i al Circ d’Engorgs, passant pel refugi d’Engorgs.

Els tècnics, Adrià Chueca i Toti Valés, consideren que han estat unes estades molt enriquidores pels joves, que estaven “molt motivats i preparats”.

Fotos i text / Adrià Chueca