FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 19/03/2022

Dos pòdiums de la selecció i títol per a Marta Molist a l’estatal d’Ultraresistència

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Catalunya torna de l’estatal d’Ultraresistència que s’ha celebrat a la Sierra de Cazorla amb la victòria de la selecció catalana en categoria masculina i un segon lloc de la selecció en categoria femenina.

Els esportistes catalans han tornat a brillar amb un equip competitiu i que ha estat fregant el doblet per seleccions.

L’equip català s’ha mostrat molt sòlid en les dues categories i la selecció ha fet bons els pronòstics que la donaven com una de les favorites al títol final.

En categoria masculina la victòria s’ha aconseguit gràcies a la cinquena posició d’Abel Carretero (CEM La Cameta Coixa), a la setana posició del Marc Ollé (CE Oliana) i a la desena posició de Lluís Ollé (AE Mountain Runners del Berguedà), tres top tens de la selecció catalana que han servit per situar al més amunt del pòdium a l’equip dirigit per Fernando Rosa i Arnau Artés a la Sierra de Cazorla.

David Prades (CEM la Cameta Coixa) no ha pogut acabar la cursa per molèsties musculars que l’han fet abandonar abans d’hora.

La victòria de la selecció catalana ha servit per a superar a la principal favorita, la selecció andalusa, que s’ha hagut de conformar amb el segon lloc del pòdium, superant a l’equip extremeny que ha tancat els calaixos d’honor.

L’andalús Jose Ángel Fernández s’ha emportat el títol de campió d’Espanya i l’han acompanyat al pòdium el castellano manxec, Jesús Gil, i l’aragonès, Miguel Caballero.

Segon lloc femení i victòria de Marta Molist

Pel que fa a l’equip femení, les catalanes han tornat a mostrar el seu potencial i han aconseguit un més que treballat segon lloc per equips. La setena posició de la sempre combativa Montse Martínez (AE Matxacuca), la novena de la tot terreny, Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) i el top 20 de Marta Muixí (AE Diedre) han donat els punts per a situar a l’equip català en segona posició, per darrera de la selecció d’Andalusia que s’ha proclamat campiona.

La debutant, Covi Robles (CE Trail Tarraco) ha tancat la seva participació en la posició 40 de la classificació, en una cursa molt exigent i que ha deixat bones sensacions al conjunt català.

La catalana Marta Molist (AE Matxacuca) s’ha proclamat campiona d’Espanya d’Ultraresistència en completar els 72 Km amb 4.089 md+ amb un temps de 07:58:48, Molist repeteix el títol aconseguit l’última temporada a les Canàries en aquella ocasió amb la samarreta de la selecció catalana.  La castellano manxega, Gemma Arenas i la gallega, Aroa Sio, han acompanyat a Molist al pòdium.

La cursa s’ha desenvolupat dins del Parc Natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, concretament a la comarca de la Sierra de Cazorla (Jaen) .

La prova ha sortit i ha arribat a la localitat de Quesada. El  recorregut ha transcorregut en un 90% pel terme municipal d’aquesta població, passant per llocs emblemàtics d’aquesta comarca com és el paratge del Chorro, Puerto Gilillo, tota la falda de la corda dels Agrios, Los Callejones o El Puerto de Tíscar.

Recorregut exigent des del seu inici, assolint els 1300 metres de desnivell positiu en els seus primers 14 quilòmetres, fins al final, amb uns 14 últims quilòmetres on s’han alternat baixades tècniques amb pujades exigents com el darrer Turó de La Magdalena, que ha acabat de posar a prova als participants amb una pujada exigent i posteriorment amb una cresta i baixada tècnica.

Classificació final