FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/01/2016

Domini absolut de la Selecció Catalana de Raquetes de neu a la Siljan Snowshoe, a Suècia

Raquetes de neu

La Siljan Snowshoe s’ha disputat a la població de Rättvick (Suècia), aquest dissabte 30. Aquesta és una de les proves de raquetes de neu més importants del calendari internacional. Entre els anys 2011 i 2013 va acollir la Copa d’Europa de Raquetes de Neu, competició que ja no es disputa. Posteriorment, al 2014, va ser la seu del Campionat del Món. Just Sociats, actual seleccionador català, va aconseguir la medalla de bronze.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu ha viatjat fins a Suècia amb un equip conformat per sis corredors, amb l’objectiu de fer el millor paper possible i preparar-se per el Campionat del Món de la propera setmana a Itàlia. I la sorpresa ha estat màxima. Els catalans han ocupat tots els calaixos del podi en les categories reina, mostrant un domini aclaparador. Amb aquestes victòries es postulen com uns dels principals favorits al campionat mundial.

En categoria masculina, Just Sociats (CE Terrassa) ha pujat al més alt del podi. L’han acompanyat, compartint la segona plaça, Jan Margarit (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Marc Traserra (Club Excursionista Voltreganès ARS).

En categoria femenina Ragna Debats (CE de Muntanya La Cameta Coixa) ha sigut primera, Rosa Valls (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), segona, i Sílvia Leal (CE Pontsicà), tercera.

El seleccionador i corredor, Just Sociats, destaca: “Alguns dels atletes locals més forts no han competit aquest any i hem sortit beneficiats. La Siljan ha sigut un excel·lent entrenament per el Campionat del Món de la setmana que ve. La sortida i arribada de la cursa ha sigut des del mateix poble, i en alguns trams no hi havia neu! Uns 8,3 quilòmetres de recorregut que ens han portat fins a unes pistes d’esquí i una zona de bosc molt maca. Amb aquesta victòria hem fet país”.

Fotografies / Just Sociats