FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Oriol Cardona competint amb la selecció catalana. Foto: Xavi Palahí
Oriol Cardona competint amb la selecció catalana. Foto: Xavi Palahí

Notícies - 12/01/2024

Doblet olímpic d’Oriol Cardona

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Oriol Cardona segueix ferm en el seu camí cap els JJOO de Milano-Cortina de 2026. El banyolí ha sumat el seu doblet al campionat d’europa d’esquí de muntanya que s’està celebrant a la Flaine (Alta Savoia).

Cardona ha tancat els europeus penjant-se la medalla d’or en el relleu mixt al costat de l’andalusa, Ana Alonso, amb qui ha tornat a fer equip i amb qui ha pujat el més amunt del pòdium. La parella Cardona-Alonso, es va quedar amb mal regust de boca després de l’ensopegada al mundial de Boí, on es van haver de conformar amb la cinquena posició a causa dels problemes físics que arrossegava Ana Alonso.

Alonso ha sortit, aquest cop, decidida a la final i ja a la primera volta a passat el relleu a Cardona en primera posició per davant de la suïssa Marianne Fatton. Oriol Cardona tampoc ha perdonat i ha estat molt superor a Remi Bonet i a Thibault Anselmet que no han pogut recuperar res davant de la gran cursa del banyolí.

Abraçada entre Oriol Cardona i Ana Alonso en el moment de l’arribada. Imatge: ISMF

Cardona s’ha penjat així un or que li faltava i que complementa la victòria aconseguida en la prova d’esprint on es va coronar com el millor esquiador de muntanya en la disciplina esprint en l’àmbit europeu, després de fer-ho fa un any en el mundial.

Les disciplines d’esprint i relleus seran les disciplines que entraran en competició olímpica en els pròxim jocs de Milano-Cortina de 2026, objectiu principal d’Oriol Cardona en els pròxims anys.

Cardona arribant a meta Imatge: ISMF

L’última jornada del campionat d’Europa ha servit també per deixar una espectacular quarta posició de la parella Laia Sellés/Julià Pujol en la final youth i la tercera posició d’Aina Garreta fent parella amb l’andalús Gonzalo Casares a la final youth B.

En total la delegació catalana marxa del campionat d’Europa de la Flaine amb un total de vuit medalles.  Sis medalles d’or: les d’Oriol Cardona en esprint i relleus absolut, Laia Selles en vertical, individual i esprint U18 i la que va aconseguir també Julià Pujol en esprint U18. Una medalla de plata, la de Maria Costa en esprint U23 i el bronze de Marta Garcia a la vertical absoluta.