FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/10/2018

Doblet de l’AE Matxacuca al trail Canón Do Sil

Curses per Muntanya

Superioritat indiscutible de l’Associació Esportiva Matxacuca a la cursa per muntanya Canón do Sil, on s’ha proclamat campió estatal de curses per muntanya per equips per partida doble. L’equip català s’ha imposat tant en homes com en dones en una cursa en què tres dels sis components del podi defensaven els colors de l’entitat.

Onze corredors del Matxacuca volaven el passat diumenge 21 d’octubre a terres gallegues per córrer els 33 quilòmetres amb 2.220 metres de desnivell positiu al poble de Parada de Sil. En aquesta ocasió, els corredors havien d’unir forces per deixar el seu club el més amunt possible.

En dones, l’equip de Santa Cristina d’Aro ha estat el clar protagonista. Puntuaven quatre noies i aquestes eren les que tenia l’entitat a Galícia. Però ha estat suficient. Marta Molist ha guanyat amb un lleuger avantatge (3h 42′) sobre Laura Sola (Lurbel Team People Sapiens). El podi, l’ha completat Sílvia Puigarnau, també de l’AE Matxacuca. Aquestes dues places al podi sumades a les bones actuacions de Paloma Lobera (novena) i Cristina Hernández (setzena) han estat suficients perquè el conjunt empordanenc assolís la victòria, a només dos punts de l’equip valencià Lurbel. La tercera posició ha estat pels també valencians Mur i Castell-Tuga.

El conjunt masculí tampoc ha decebut i Eduard Hernández (AE Matxacuca) ha aconseguit una tercera posició en una cursa liderada per Zaid Ait Malek (3h 1′). L’equip ha aconseguit fer-se líder amb les puntuacions de Diego Arroyo (novè), Èric Moya (catorzè) i Roberto Sancho (dissetè). Els equips Mur i Castell-Tuga i Alpino Benalmeda Irontriath (Andalusia) han completat el podi masculí per equips.

Fotos / FEDME