FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 27/03/2023

Doblet català a l’esprint de Val Louron

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Val Louron ha acollit del 23 al 26 de març la tercera i última prova de la ISMF Youth Cup. El darrer cap de setmana de competició s’ha resolt amb la Laia Selles i l’Erola Rocias al podi sprint en la categoría U18. 

Val Louron ha sigut la seu de la tercera i última cita de la Copa del Món Juvenil de la ISMF. La federació internacional ha estrenat enguany aquest circuit de tres proves dedicat només a les categories de promoció de la U16 a la U23.

La jornada d’esprint de diumenge ha deixat el gust més dolç gràcies a la performance de les joves esquiadores catalanes. Laia Selles, (CE Cerdanya Skimo Team)  s’ha imposat penjant-se la medalla d’or a la U18 i Erola Rocias  (AE Mountain Runners del Berguedà) ha tancat el podi amb la mellada de bronze. En la mateixa cursa Aina Garreta (CEPS) va fer setzena, tancant la representació catalana.

Laia Sellés al Mundial d'Esquí de Muntanya a Boí Taüll
Laia Sellés al Mundial d’Esquí de Muntanya a Boí Taüll Foto: Quim P. Casadesús

Selles suma una victoria més en una temporada per emmarcar després dels èxits internacionals i estatals aconseguits. Aquest or a la Copa del Món juvenil, se suma al seu recent triplet personal, amb un or en esprint, una plata en vertical i la plata aconseguida en la cursa individual al passat Campionat del Món de Boí.

Rocias confirma la seva progressió aquesta campanya després de les seves aparicions també en aquesta Copa del Món Juvenil i en la Copa del Món de Boí.

A Val Louron la representació catalana ha tornat amb bon regust de boca amb els resultats dels representants del CTEMC. A més a més dels èxits de Laia Selles i Erola Rocias cal destacar els dos top tens en la cursa vertical femenina U20 de les berguedanes Ares Torra i Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) i el top 10 de Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) en l’esprint U20 masculí.