FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Diana Martin - Comunicand
Foto: Diana Martin - Comunicand

Notícies - 14/03/2024

Doble cita amb les copes de la FEEC

Escalada esportiva Esquí de muntanya Escalada Esquí de Muntanya

Les Copes Catalanes es comencen a decidir aquest cap de setmana.

La 40a Copa Catalana FEEC-Dynafit arriba a la seva tercera aturada i ho fa a terres andorranes. La cursa de la Serrera serà la tercera prova de la competició després de la Tres Fronteres Dynafit Grandvalira i la Vertical de la Molina.

Un cop superada la cursa andorrana només quedarà una cursa per a tancar aquesta edició de la Copa amb la disputa de la XXIII Pocatraça – Isard Atac a Vallter en el que serà també campionat de Catalunya individual.

Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà) arriba líder a la cita andorrana per davant de Clàudia Tremps (AE Vidabona), Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca), Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i l’andorrana Anna Albalat.  En categoria masculina el francès Will Juillaguet és el líder de la general amb David Soler (CMR Olesà), Jordi Bolet (UE Vic), Marc Pinsach (AE Cassanenca) i l’andorrà Arnau Soldevila en el top 5 de la classificació.

La neu que ha caigut els últims dies farà que els participants trobin un bon terreny per la pràctica de l’esquí de muntanya tot i la pujada de temperatures que es preveu per aquest cap de setmana. Aquesta prova inclou l’ascensió a un dels pics més emblemàtics d’Andorra i que dona nom a la prova (la Serrera) on els participants gaudiran de l’essència i la tècnica de l’esquí de muntanya i l’alpinisme en el seu estat més pur. Els recorreguts concrets dels circuits s’acabaran definint en funció de les condicions de neu.

La 40a Copa d’Esquí de Muntanya FEEC/Dynafit no serà l’única copa que dibuixi el seu destí aquest cap de setmana. La 16a Copa Catalana d’Escalada de Bloc viurà la seva segona cita a la sala Flashh de Sant Cugat.

La competició arriba després de l’estrena a Vilanova i la Geltrú.  Júlia Benach (CM Sant Llorenç) i Lluc Macià (CE Esparreguera) defensaran lideratge a la Copa. La prova arriba dues setmanes després de l’estrena de la competició i servirà per aturar la Copa fins al 7 de setembre quan a la sala Sharma Climbing de Gavà es tancarà la competició.