FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Doble corona de Kilian Jornet a Chamonix, amb Laura Orgué com a gran triomfadora en el quilòmetre vertical | FEEC

Notícies - 30/06/2014

Doble corona de Kilian Jornet a Chamonix, amb Laura Orgué com a gran triomfadora en el quilòmetre vertical

Curses per Muntanya

L’atleta català Kilian Jornet s’ha proclamat campió del món en la modalitat d’Skyrace celebrada a Chamonix, i aconsegueix així el doblet després de la victòria en el Quilòmetre Vertical el divendres passat. En una jornada marcada per la pluja i el fred, Jornet es va imposar amb un temps de 3 hores i 23 minuts per davant de Michel Llane i Tom Owens, tots tres atletes de l’equip internacional Salomon.

En dones, la victòria va ser per a la italiana Elisa Desco amb un temps de 3 hores 53 minuts, seguida de la nord-americana Megan Kimmel i de la també atleta nord-americana Stevie Kremmer, que va aconseguir la meta dos minuts després. La catalana Laia Andreu va aconseguir una magnífica 9a posició, mentre que Núria Picas va abandonar al quilòmetre 30.

L’organització es va veure obligada a desplaçar fins al centre del poble de Chamonix la meta per les fortes ràfegues de vent i pluja en els punts més alts, la qual cosa va convertir la pujada cap al coll de les Possettes (2.000 metres) en el sostre de la cursa. La prova va completar finalment els 42 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 2.486 metres.

El Campionat del Món d’Skyrunning celebrat a Chamonix el cap de setmana passat ha reunit els millors corredors per muntanya en les tres modalitats: el Quilòmetre Vertical, l’Skyrace i l’Ultrasky.

Kilian Jornet i Laura Orgué, campions del món del Quilòmetre Vertical

Kilian Jornet va aconseguir també coronar el Quilòmetre Vertical disputat el divendres, juntament amb Laura Orgué en dones. La contrarellotge va ser dominada pels dos atletes catalans de Salomon amb gran autoritat. Jornet, de l’equip internacional de la marca francesa, va invertir 34 minuts i 18 segons en l’ascens de 3,8 quilòmetres i un desnivell de 1.000 metres, mentre que Orgué, del Salomon Santiveri Outdoor Team, ho va fer en 41 minuts i 29 segons, la qual cosa va suposar un nou rècord en aquesta prova. El corredor català Agustí Roc va aconseguir una 12a pisició amb un temps de 37 minuts i 3 segons.

El Campionat del Món d’Ultra Trail

Emelie Forsberg va aconseguir el campionat del món d’Ultrasky després de disputar tota la cursa en solitari i imposar-se amb un avantatge de gairebé 10 minuts sobre la seva companya d’equip, la neozelandesa Anna Frost. La sueca va invertir un temps de 12 hores i 38 minuts, seguida de Frost, que va arribar-hi 46 minuts després, i tercera va ser la polonesa Magdalena Laczak. En homes, en aquesta ultra de 80 km i 5.000 metres de desnivell positiu disputada divendres, es va imposar Luis Alberto Hernando, seguit de François Dhaene i Ben Duffus.