FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 01/08/2019

Doble cita de curses per muntanya a la Vall d’Àneu

Pallars Sobirà Curses per Muntanya

Aquest dissabte 3 d’agost el calendari de curses per muntanya de la FEEC fa doblet: l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu organitza l’Skyrace Valls d’Àneu, que forma part de la 18a Copa Catalana de Curses per Muntanya, i la Trail Valls d’Àneu, inclosa en la 8a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència.

Els corredors que disputin la 3a prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, l’Skyrace Valls d’Àneu, s’hauran d’enfrontar a 27 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu, en una ruta circular amb sortida i arribada a Esterri d’Àneu i amb Espot com a punt de pas i ascendint l’exigent coll de Fogueruix. Es tracta d’un recorregut que passa per corriols en la seva totalitat i que donarà el tret de sortida a les 8 del matí des del centre de la vila del Pallars Sobirà.

Més de 160 corredors ja estan inscrits a aquesta prova, entre ells Abel Carretero (AE Matxacuca), que actualment encapçala la classificació general de la Copa Catalana d’Ultraresistència, o els primers de la Copa de curses, Núria Hospital (Club Camí dels Ibers Trail Running) i Albert Garcia (Club Camí dels Ibers Trail Running). De fet, els cinc primers classificats de la Copa en categoria masculina hi seran presents per assegurar el seu lloc: Lluisma Mas (Club BTT Montbike), Marcel Romaní (UEC Gràcia), Eduard Barrios (Associació Alumnes i Exalumnes Escola Treball (SE)) i Vicent Herrera (CCE La Foradada.

Aquesta serà la tercera prova d’un total de quatre, que completarà la 20a TAGA2040 evo el 15 de setembre.

Per aquells que l’Skyrace els quedi petita, hi ha la Trail Valls d’Àneu. Tot i que inicialment la que formava part de la Copa Catalana d’ultraresistència era l’Ultra Trail Valls d’Àneu, de 93 quilòmetres, en el moment de la seva suspensió, va passar a ser puntuable la germana petita. Els més de 200 participants gaudiran de 48 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu pels millors punts de la vall.

La Copa, de tres proves, es tancarà el 26 d’octubre amb la Trepitja Garrotxa.