FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/08/2018

Doble cita amb la selecció catalana de curses per muntanya

Curses per Muntanya

Doble cita de la selecció catalana de Curses per Muntanya aquest cap de setmana.
El seleccionador, Fernando Rosa, ha fet dues convocatòries per poder participar amb garanties a les dues curses puntuables per la Copa del Món (ISF).

La localitat suïssa de Zermatt (Valais) serà la primera aturada de la selecció. La clàssica Matterhorn Ultraks es disputarà aquest dissabte amb un recorregut de 49 km que acumularà un desnivell de 3.600 m amb un traçat circular.

Matterhorn Ultraks, una clàssica alpina

La selecció torna al lloc dels seus origens però ho fa per la cara suïssa. Els corredors catalans disputaran una de les grans clàssiques del calendari de les curses per muntanya.

El circuit es desenvolupa en un recorregut que demana una combinació de velocitat i tècnica. La pujada del Gornergrat (3.130 m) és la principal dificultat d’un espai que acaba oferint com a una regal visual pels participants, una vista panoràmica del sempre present Matterhorn.

Els corredors catalans seleccionats per competir a Zermatt són: Jonatan Mora (CE Voltreganès), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Laia Andreu (UE Vic) i David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà).

Laia Andreu, intentarà igualar o millorar el resultat aconseguit l’any passat, quan va pujar al segon calaix d’un podi que van completar Ragna Debats, primera, i Sheila Avilés, tercera.

Kima, 20 anys de cursa

Si es parla de la Matterhorn Ultraks com una de les “Meques” de les curses per muntanya, tampoc es vol quedar enrere el conegut com a “Trofeo Kima

La cursa italiana celebra els seus vint anys convertida en una prova de referència. Els seus 52 km i 4200 m de desnivell positiu la converteixen en una de les curses més dures de la competició. Puntuable per l’Sky Extra de la Copa del Món (ISF), la Kima arriba aquest any amb un premi afegit pels participants. L’organització de la ISF ha decidit que sigui aquesta la prova que puntui amb un 20% més de puntuació que la resta de curses.

Amb aquest afegitó el seleccionador Fernando Rosa ha triat per la prova italiana als més habituals de la Copa del Món i aquells que encara tenen alguna opció de lluitar per un lloc d’honor a la general. Al “Trofeo Kima”, la selecció estarà formada per: Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE), Pol Rodríguez (UEC Olesa de Montserrat) i Eduard Hernández (AE Matxacuca).

La darrera celebració de la prova no va tenir massa bon record pels corredors catalans. La cursa de caràcter bianual va veure com a la darrera edició (2016)  un nepalès, Bhim Gurung, aconseguia superar el rècord establert pel cerdà Kilian Jornet i deixava el millor registre masculí de la cursa amb un temps de 6h10’44”. Aquest any Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) ja ha anunciat que tornarà a participar a la cursa on intentarà recuperar el millor temps. El rècord femení el continua ostentant la catalana Núria Picas des de 2012, quan va parar el crono amb un temps de 7h36’21”.

Classificacions Skyrunning World Series