FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 05/04/2022

Doble campionat per tancar la temporada hivernal a la Pocatraça

Ripollès Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La temporada hivernal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es tancarà aquest diumenge a la Vall de Núria. Ho farà amb la XXI Pocatraça, que organitza el CE Olot i que se celebrarà aquest pròxim 10 d’abril. La Pocatraça s’havia de celebrar el passat 20 de març però les condicions del terreny, amb poca neu, van obligar a ajornar la cursa.  Aquest any se celebra la 21a edició d’una “Pocatraça” que és una de les cites fixes en el calendari de l’esquí de muntanya del país.

La Pocatraça Memorial Esteve Soler d’aquesta edició serà puntuable per a la 38a Copa Catalana d’Esquí de Muntanya i serà també la seu del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya individual.

La prova comptarà amb diferents recorregut i categories com és habitual: itinerari A: sènior masculí; itinerari B: sènior femení i júnior masculí; itinerari C: júnior femení i cadets; itinerari D: infantil.

Els itineraris, excepte imprevistos meteorològics d’última hora, transcorreran  per la zona del Coll de Finestrelles, Pic del Segre, coma de l’Embut, Puigmal d’Err, Pic de l’Ortigar, coma de Gombrèn , Ras de l’Ortigar i Núria.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) són els últims campions de Catalunya, precisament a la mateixa Pocatraça, poc abans de començar la pandèmia el març de 2020.

Aprofitant la realització de la Pocatraça aquest mateix diumenge també es celebrerà la VI Marxa no competitiva Sant Bernat perquè tothom qui ho desitgi pugui gaudir d’una bona diada d’esquí de muntanya a través d’un itinerari segur i fàcil, amb talls horaris generosos, a més de gaudir de la presència dels millors corredors de Catalunya.

Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu 

La cursa que normalment es lliga a la competició d’esquí de muntanya serà aquest any també Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu.  La “Pocatraça” ja havia estat prova del circuit català de raquetes de neu en edicions anteriors.

L’itinerari d’aquesta prova transcorrerà pel Forat de l’Embut, coma de l’Embut, Pluviòmetre, Pla dels Eugassers, coma de la Llebrada i Núria.

Aquest any es recuperen els dos campionats, el de Raquetes de Neu i el d’Esquí de Muntanya després de no poder-se celebrar l’última temporada on com a conseqüència de la pandèmia. Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Núria Gil (CE l’Areny) van ser els darrers campions de Catalunya de Raquetes de Neu l’any 2020.

Inscripcions Esquí de Muntanya

Inscripcions Raquetes de Neu