FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 29/07/2021

Divuit esportistes de la FEEC obtenen la distinció d’Alt Nivell

Curses per Muntanya Escalada esportiva Esquí de muntanya Centres de tecnificació Curses per Muntanya Escalada Esquí de Muntanya

Un total de divuit esportistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han rebut el reconeixement d’atletes d’alt nivell aquest 2021. Aquesta relació, aprovada per la Comissió d’Avaluació de l’Alt Rendiment Català el 30 de juny, inclou esportistes de diferents disciplines. Per rebre aquesta distinció és necessari haver aconseguit resultats destacats en grups de competicions establerts prèviament entre l’abril de 2019 i el març de 2021. Els campionats del món són els que més puntuen, seguits de campionats d’Europa, competicions internacionals homologades, campionats estatals i, finalment, campionats de Catalunya.

Amb aquest reconeixement, els esportistes seleccionats podran gaudir de beques d’allotjament i manutenció a les residències esportives i servei d’atenció assistencial, acadèmic i d’atenció tècnica, entre altres, amb l’objectiu que puguin continuar desenvolupant la seva carrera esportiva.

Els esportistes de la FEEC que han rebut aquesta distinció han estat:  Gisela Carrión (Els Xulius CS Ribetà), Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà), Héctor Bazan (GE Manlleu), Maria Benach (CM Sant Llorenç), Lluc Macià (CE Esparreguera), Rut Monsech (CE Alpicat), Gal.la Pérez (AE Granollers)
Aida Torres ( CE Torelló), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Pau Coll (Ski Club Camprodon), Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team)
Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team), Marc Pinsach (CE Cassanenca), Marc Ràdua (CEPS), Ares Torra (AE Mountain Runners del Bergueda).

Tot i ser un any on algunes competicions s’han vist aturades a causa de la pandèmia els bons resultats dels esportistes catalans en competicions internacionals i estatals que s’han pogut disputar han fet mantenir pràcticament una vintena d’esportistes de la FEEC en aquesta llista de l’alt nivell esportiu català.  Destaca sobretot que 9 d’aquests ho han estat pels resultats obtinguts en els mundials d’esquí de muntanya i a la Copa del Món i Campionats d’Espanya d’aquesta disciplina que serà olímpica l’any 2026 a Milano-Cortina. A més a més dels 6 esportistes d’escalada que han estat inclosos també en una disciplina que s’estrena a Tòquio en una JJOO. Les Curses per muntanya mantenen també a tres esportistes dins de l’alt nivell, tot i la suspensió de la Copa del Món de l’especialitat l’última temporada.