FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Diversos joves federats gaudeixen de les estades d’escalada al massís dels Ports | FEEC

Notícies - 07/07/2016

Diversos joves federats gaudeixen de les estades d’escalada al massís dels Ports

Escalada Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha organitzat unes estades d’escalada per a joves al Parc Natural dels Ports, amb nois i noies escaladors d’entre 14 i 17 anys.

El tret més distintiu del paisatge dels Ports és el seu relleu escarpat i abrupte d’autèntic massís, que s’alça imponent entre les planes agrícoles veïnes, i a l’interior l’orografia és molt complexa.

Els joves s’han allotjat a l’Alberg “Els Olivers”, a Horta de Sant Joan i han pogut practicar ampliar els seus horitzons coneixent les diferents modalitats d’escalada; millorar les tècniques de progressió i seguretat fomentant els coneixements tècnics de base, i revisar i corregir possibles males pràctiques adquirides, per integrar la seguretat en la pràctica habitual de la seva activitat esportiva; o fomentar la convivència del grup a la muntanya, compartir experiències i respectar el medi.

Els escaladors, sempre acompanyats per tècnics d’esport en escalada, han fet xerrades teòriques i tallers de seguretat, s’ha escalat en diverses zones i s’han fet pràctiques de ràpel, s’han visualitzat rutes i s’han fet anàlisis de les aptituds tant del grup com a nivell personal.