FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 27/02/2023

Dinou catalans buscaran l’èxit al Mundial de Boí

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

El Mundial d’Esquí de Muntanya arriba a Catalunya a partir d’aquest dimarts 28 de febrer. La prova d’esprint obrirà la competició esportiva a l’estació de Boí-Taüll.

Precisament en aquesta modalitat hi ha moltes de les opcions catalanes dipositades per aconseguir medalla. El banyolí, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) és un dels favorits per a la victòria final o com a mínim per a lluitar pel pòdium en un esprint on és l’actual campió d’Europa. Cardona va aconseguir pujar el més amunt del pòdium al campionat d’Europa que es va disputar també a Boí-Taüll el 2022.

Cardona serà la punta de llança de la delegació catalana en aquests mundials on fins a dinou esportistes catalans de la FEEC competiran en les diferents proves.

Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) encapçala la delegació femenina on al costat de l’andalusa, Ana Alonso, són les opcions més fiables de la delegació espanyola en categoria absoluta.

En categoria sènior a més a més d’Oriol Cardona i Marta Garcia també hi seran; Pere Rullan (CE la Molina Sport Club), Pau Coll (Ski CLub Camprodon), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon).

Competint amb els absoluts però també puntuant en categoria U23 els olímpics; Ot Ferrer i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEPS) estaran acompanyats  d’un dels noms propis del darrer mundial disputat a Andorra en categoria junior, Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team). Pérez va tornar de l’última cita mundialista sumant un bronze en la prova de relleus per equips i una plata en la prova vertical U20.

L’esquiador de muntanya tarragoní ha reconegut que no es marca cap prova i el potencial dels catalans en aquests mundials.

 

Pel que fa a les categories de formació l’àmplia representació catalana buscarà també repetir els èxits que ha anat aconseguint en les darreres aparicions en Mundials, JJOO de la Joventut o el Festival de la Joventut Europeu. En U20: Ares Torra, Berta Guitart, Enric Baños i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i Biel Pujol (CE Farners) seran els representants catalans i en U18: Laia Selles (CE Cerdanya Skimo Team), Aina Garreta (CEPS), Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aaron Àlvarez (CE Mindundis Team) seran els més joves de l’àmplia delegació catalana.

Recordar que el Mundial es podrà seguir en directe per Televisió de Catalunya que s’estrena en les retransmissions de competicions d’Esquí de Muntanya amb un ampli desplagament a Boí.

El Mundial s’allargarà fins al pròxim 5 de març i comptarà amb 400 esportistes de més d’una vintena de delegacions estatals. Entre aquestes, seleccions exòtiques com la Xina o Australia que partiparan en la competició.