FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/12/2019

Els esquiadors catalans omplen els pòdiums de Sierra Nevada

Esquí de muntanya

Aquest cap de setmana l’estació d’esquí de Sierra Nevada (Granada), ha acollit la primera cita del circuit de Copa d’Espanya d’esquí de muntanya, en el marc del Gran Premi Sabika. El dissabte s’ha disputat la prova d’esprint i el diumenge la prova de cronoescalada. Diferents esportistes catalans de la Selecció Catalana i el Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) també hi han assistit.

Pel que fa al podi sénior masculí, els catalans Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Aleix Domènech (Centre Excursionista d’Olot) han aconseguit pujar al podi en segona i tercera posició. Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) s’ha quedat a les portes amb una cinquena posició de la classificació general. Guillem Farriol (Unió Excursionista Matadepera) i Pau Marin (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) han entrat dins el top 10 amb una vuitena i novena posició respectivament.

En la categoria sénior femenina, l’esquiadora promesa Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) s’ha imposat a la prova creuant en primera posició la línia de meta.

Podi júnior femení. Foto: Gil Orriols

En les categories de promoció cal destacar especialment el podi dels juvenils, en el qual s’han imposat els esportistes  seleccionats per competir en els Jocs Olímpics de la Joventut a Lausana. En categoria juvenil, Ot Ferrer (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (Club d’Esquí la Pobla de Segur) han estat els més ràpids emportant-se la primera i segona posició del podi. Maria Costa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) s’ha quedat amb el primer calaix i Ares Torra (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) amb el quart del podi femení.

Podi júnior masculí. Foto: Gil Orriols

El circuit d’esprint ha tingut lloc a la part inferior de la pista Visera Borreguiles on els esportistes han superat 60 metres de desnivell positiu.

La segona prova del cap de setmana, la Cronoescalada

La final masculina d’aquesta prova ha estat molt competida entre els tres primers classificats  i no s’ha decidit el guanyador fins els últims metres de la línia de meta. Aleix Domènech (Centre Excursionista d’Olot) ha fet un temps de 42 minuts i 30 segons i s’ha emportat la plata del podi. Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) ha estat el tercer classificat de la vertical sumant només 15 segons més que el segon. L’esportista espanyol Iñigo Martínez s’ha endut el doblet del cap de setmana, aconseguint la primera posició de les dues proves. Pau Coll (Ski Club Camprodon) ha entrat en quarta posició, Guillem Farriol (Unió Excursionista Matadepera) cinquè i Albert Artís (Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà) dissetè.

Podi sénior masculí. Foto: Gil Orriols

Aquesta vegada, la corredora Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) s’ha hagut de conformar amb la quarta posició de la prova, parant el temps en 55 minuts i 44 segons. El millor registre en categoria femenina l’ha marcat la corredora Ana Alonso amb un temps de 52 minuts i 14 segons. En el segon lloc del podi ha pujat la basca Igone Campos i  Fátima de Diego al tercer.

Júlia Casanovas celebrant el títol. Foto: Gil Orriols

Classificació categoria de promoció masculina
1r. Pau Coll (Ski Club Camprodon)
2n. Guillem Farriol (Unió Excursionista Matadepera)
5è. Albert Artís (Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà)

Classificació categoria de promoció femenina
1a. Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team)

Classificació categoria júnior masculina
2n. Albert Pérez (Club Excursionista Xiruca Foradada)

Classificació categoria juvenil masculina
1r. Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà)
2n. Marc Ràdua (Club d’Esquí la Pobla de Segur)
4rt. Enric Baños (AE Mountain Runners del Berguedà)

Classificació categoria juvenil femenina
2na. Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà)
3a. Ares Torres (AE Mountain Runners del Berguedà)

Foto portada/Federació Andalusa de Muntanya