FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/03/2019

Debut dolç de la Selecció Catalana a la Grande Course

Esquí de muntanya

Per molts, la Pierra Menta s’ha convertit després de trenta-tres edicions en la Meca de l’esquí de muntanya de competició. En aquella cursa que manté intactes les arrels però que ha aconseguit modernitzar-se a temps per seguir més viva que mai. La localitat d’Arêches-Beuafort s’ha situat al mapa per tots els amants de l’esquí de muntanya mundial i pels que segueixen la competició d’aquest esport en creixement al nostre país.

La Selecció Catalana d’esquí de muntanya tenia marcada la seva participació en aquesta cursa des que va començar la temporada i ni la coincidència amb els mundials, on els catalans han tornat a mostrar el seu pes decisiu dins l’esquí de muntanya peninsular, han fet renunciar a la participació de la Selecció a la primera de les proves de la Grande Course.

Una berguedana, Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà), i una vallesana, Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), han estat les representants de la Selecció a la Pierra Menta.
Les dues joves esquiadores de muntanya han fet el seu primer tast a la Grande Course en aquesta Pierra Menta on han gestionat les etapes amb la determinació d’autèntiques veteranes.

Amb l’objectiu principal d’arribar a la meta d’Arêches al finalitzar la quarta i última etapa, Sabata i Illa han dosificat en tot moment l’esforç per consolidar-se jornada rera jornada entre les deu millors de la classificació.

Sabata i Illa al finalitzar la Pierra Menta

El novè lloc final ha estat un autèntic premi per les dues corredores que han vist com en el seu debut s’han situat en el top ten d’una de les proves més mítiques del calendari mundial. La maduresa competitiva mostrada per Sabata i Illa les ha fet acabar la prova amb sensacions molt dolces i han acumulat quilòmetres importants de cara al futur.
Les dues esportistes, sortides del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya, han seguit demostrant l’alt nivell de l’esquí de muntanya català.

Les favorites no fallen

Des de bon principi els pronòstics es van complir i la general final s’ha tancat sense sorpreses.  Laetitia Roux fent equip amb la suïssa Severine Pont Combe han marcat el pas de la cursa en totes les etapes i han demostrat la seva superioritat davant de les rivals. Roux i Pont Combe s’han imposat a la Pierra Menta, per davant de les italianes Martina Valmassoi i Elena Nicolini, segones, i de l’eslovaca Mariana Jagercikova i la francesa Valentine Fabre, terceres.

En categoria masculina, sense representació de la Selecció Catalana, els francesos Didier Blanc i Valentin Favre han superat també en una darrera etapa decisiva als italians Filippo Itbarazzuolo i William Boffelli que han estat segons. El pòdium l’han tancat els també italians Martin Stofner i Alex Oberbacher.

Pròxima estació, Adamello

La pròxima cita de la Selecció Catalana serà el diumenge 7 d’abril a l’Adamello Ski Raid, una prova d’altura plena d’espectadors amb el Cresta Croce i el descens del Presena com a llocs emblemàtics de la competició. Finalment, el 27 d’abril arribarà el Trofeu Mezzalama, primer Campionat del Món LGC (La Grande Course), consistent en una llarga travessia que connecta Cervinia amb Gressoney passant pel Breithorn i el Castor.