FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/07/2019

De Vilaller al Tossal de la Mina, propera prova del calendari de curses per muntanya

Alta Ribagorça Curses per Muntanya

El municipi de Vilaller acollirà la Vilaller Vertical Race, una cursa que forma part del calendari de Curses per Muntanya de la FEEC. La cursa, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça, es disputarà el proper 25 d’agost a la comarca d’Alta Ribagorça.

Els participants hauran de realitzar un recorregut de 6 quilòmetres i més de 1.000 metres de desnivell positiu acumulat, que separa la població de Vilaller amb la muntanya el Tossal de la Mina. La cursa s’iniciarà al centre de la vila de Vilaller i avançarà, pels carrers estrets del poble, cap a l’est on es trobaran els primers senders en una zona on encara els permetrà córrer. Arribant als dos quilòmetres visitaran el poble de Casós (1.250 m), dins el terme municipal del Pont de Suert, on començarà a augmentar la dificultat de la cursa. A partir d’aquest punt, agafaran un sender fins arribar a l’ermita de Sant Salvador de Casós (1.500 m). Travessaran una zona boscosa, típica de l’Alta Ribagorça, que els portarà cap als prats més descoberts on s’iniciaran els trams més durs. El tram final, regalarà als participants les meravelloses vistes de l’Alta Ribagorça i la Vall de Boí, tot recorrent una carena per arribar a coronar el Tossal de la Mina a 2.250 metres d’altitud.

Les inscripcions ja estan obertes per tots aquells valents que vulguin tancar el mes d’agost als Pirineus, per competir i compartir amb la família, un fantàstic cap de setmana envoltats de natura i gaudint del medi ambient.

L’organització també ha preparat la Vilaller Vertical Walk, una marxa no competitiva oberta a tots els públics, amb un recorregut de 3 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu. Aquesta prova, està pensada per tots aquells caminadors que s’estan iniciant a la modalitat de quilòmetre vertical.