FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Mingo Munts
Foto: Mingo Munts

Notícies - 13/06/2022

De la Maleïda al Canigó

Entitats

Intensa activita del cicle de les Jornades Verdaguer Excursionistes organitzades des del CE Madteam  en col·laboració amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Fundació Jacint Verdaguer, els Amics de Verdaguer i MUHBA-Vil·la Joana, per recordar la vinculació del poeta amb el món excursionista i la natura. Unes jornades que es fan coincidint amb amb el 120è aniversari de la mort de Jacint Verdaguer  i els 140 de la seva ascensió a la Maleïda (Aneto).

 Vil·la Joana, la darrera casa que va acollir Jacint Verdaguer, va ser un dels punts on es van desenvolupar algunes de les activitats.  Verdaguer va morir en aquesta Vil·la, després d’una llarga malaltia, el 10 de juny de 1902 i des d’aquell mateix moment la casa va esdevenir un lloc de memòria del poeta. Una vintena d´assistents  van poder participar a les tres activitats que es van dur a terme:

  • Collserola i l´aigua. Una caminada de 9km que passava  per l’embassament i per l’església de Santa Maria de Vallvidrera i recorria tot una sèrie de fonts de Collserola: Sant Ramon, de la Budellera, del Canet, Joana, dels Plàtans, Vella i Nova.
  • Verdaguer i la Natura. Itinerari naturalista i literari  guiat pel Pere Alzina (biòleg) i la Gemma Sangerman(actriu). 
  • Verdaguer i Barcelona. Visita guiada al MUHBA Vil·la Joana, incidint principalment en la petjada que deixa Jacint Verdaguer.

El cap de setmana es va tancar a la Garrotxa  a Beuda on els assistents van fer l´ascensió a la Mare de Déu del Mont resseguint part del  camí que el poeta va fer per arribar-se al santuari on va acabar la seva obra mestra “ Canigó”. I tot, sota el bon guiatge del Bernat Gassull,  expert en Jacint Verdaguer i autor del llibre  “Maleïda. L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto”.

Les darreres activitats de les Jornades Excursionistes Verdaguer seran el 23 i 24 de juliol a la Vall d´Aran. En breu, el CE Madteam penjarà el programa d´activitats i confiem que tindran tant èxit com les del passata cap de setmana.