FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 04/06/2019

De Gavà a Taradell, el calendari de Rodacamins no para

Baix Llobregat Osona BTT

El Rodacamins de la FEEC ha seguit el seu transcurs amb Un tomb per l’Eramprunyà, organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, el dissabte 2 de juny. Ha esta una doble sortida en bicicleta tot gaudint de les muntanyes de Gavà i Sant Climent.

Els participants s’han trobat al cèntric parc de la Torre Lluch (Gavà), on s’ha dut a terme un minut de silenci per recordar els ciclistes morts a les carreteres. La UME organitza de manera habitual diferents concentracions davant l’Ajuntament de Gavà per reclamar un respecte vial cap el col·lectiu ciclista i recordar la vital importància de mantenir el metre i mig de distància dels cotxes respecte els ciclistes.

Foto: Xavier Capdevila

A les 9:00 del matí els trenta ciclistes han iniciat la seva aventura de 24 quilòmetres tot gaudint d’una ruta fantàstica que els ha permès conèixer racons inèdits de la zona del Baix Llobregat. L’itinerari ha transcorregut per tot tipus de terrenys des de boscos frondosos i zones fosques on el sol gairebé no ha deixat traspassar cap raig de llum, fins a pistes i retorçats senders.

Una vegada finalitzat tot el recorregut els ha esperat un autèntic esmorzar de forquilla per tornar a recuperar les forces.

Propera parada, Taradell

El calendari del Rodacamins no s’atura i la propera sortida serà aquest dissabte dia 9 de juny amb la BTT Taradell-Guilleries, organitzada pel Centre Excursionista de Taradell. Aquesta constarà de dues distàncies: una destinada als més exigents, de 63 quilòmetres i 1.605 metres de desnivell, i una de més curta, amb 32 quilòmetres i 661 metres de desnivell.

El format de la ruta està pensat per fer-se en GPS i caldrà descarregar-se els tracks per poder-la seguir. Hi haurà dos recorreguts per a tots els nivells. La ruta més llarga, i amb una dificultat més alta, serà de 63,64 quilòmetres amb un desnivell de 1.605 metres. La sortida i l’arribada s’efectuaran a la població de Taradell i la ruta seguirà visitant diferents poblacions com Vilanova de Sau, Sant Sadurní d’Osmort i les Guilleries, passant per la casa rural de Sant Andreu de Bancells.

En canvi, la ruta curta amb una dificultat mitjana té una distància de 32,48 quilòmetres amb 661 metres de desnivell. El recorregut també sortirà des de Taradell en direcció cap al Puig de l’Agulla, una muntanya que pertany al municipi de Sant Julià de Vilatorta, i seguirà el seu itinerari passant per Sant Sadurní d’Osmort i les Guilleries fins arribar una altra vegada a Taradell.

Les inscripcions estan obertes i es poden realitzar fins el dia 7 de juny.