FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/02/2015

Crònica de l’escalada en gel als Alps Italians

Alguns esportistes i ex esportistes del CTAC han visitat els Alps Italians aquestes últimes setmanes, amb l’objectiu de poder perfeccionar l’escalada en gel. Aquest indret és un dels més concorreguts i de qualitat del continent, concretament la zona de Cogne a la Vall D’Aosta, una de les portes d’entrada del Parc Nacional del Gran Paradiso.

Les primeres jornades van transcorre especialment a la Vall de Valnontey, per començar a rodar sobre el glaç van escollir una de les clàssiques de la zona, així doncs és formaven dues cordades: Ricard Garcia i Eric Riba per una banda i l’ex membre del CTAC Miquel Mas amb Toti Garcia per un altre. Les dues cordades fan la via Du Patri amb una graduació en glaç de 4 graus. Una escalada molt agradable sobre glaç de bona qualitat i amb unes vistes de la vall immillorables.

Els dies següents s’unien a la cordada dos ex membres més del centre, es tracta de Bru Busom i Bernat Sort. L’endemà s’uneixen al grup aquests membres per intentar escalar la via Di Fronte al Tradimento, cotada de sisè grau. Una petita allau caiguda de la part superior de la muntanya mentre escalant el primer llarg els fa desistir en el seu intent, i acaben escalant amb els últims raig de llum del dia la via Touhle amb una graduació de 3+.

L’endemà a la cordada de la via Touhle, es van realitzar dues cordades. La primera formada per Bernat Sort, Miquel Mas i Ricard Garcia escalant la cascada Flash Estivo de de graduació 3+, una espectacular via que es troba a la part superior de la Vall de Valnontey. La segona constituïda per Bru Busom i Eric Riba, tornant a intentar però sense èxit la via Di Fronte al Tradimento, troben molts penjolls de glaç a la columna del segon llarg i decideixen baixar i canviar de via. Finalment escalant la Cascada Eruflet, caient-los la nit a sobre en el descens en ràpels.