FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/06/2016

Cossetània i Alpina publiquen el tram nord del GR 92, ‘De Portbou a Vallvidrera. Sender de la Mediterrània’

Senders

Sota el títol “GR 92 Nord – De Portbou (Alt Empordà) a Vallvidrera (Barcelona). Sender de la Mediterrània” Cossetània Edicions i Editorial Alpina han publicat la segona entrega d’aquest sender de gran recorregut a territori català.

GR-92-Nord.smallDesprés de caminar en un primer llibre des de Vallvidrera a Ulldecona ara Xavi Margaix Giner proposa començar des de l’extrem nord del país i recórrer els 326 quilòmetres d’aquesta part del recorregut.

El GR 92 Nord és una travessa que s’estén des de Portbou fins a Vallvidrer. El llibre engloba les 18 etapes pròpies del GR, més altres quatre que, en total, sumen 76 quilòmetres més a l’itinerari. Entre les etapes que s’hi troben, hi ha la de Begur a Palamós, la de Tordera a Hortsavinyà, la de Montcada i Reixac a Vallvidrera o la de Lloret de Mar al pla de Gelpí. Cadascun dels recorreguts s’explica a tot detall, i s’afegeixen fotografies, mapes i altres curiositats interessants sobre la zona en concret. La característica principal d’aquest sender és que transcorre sempre al costat de la costa, tot resseguint els atractius de la ruta: el món de la pesca, l’arquitectura de la pedra seca al cap de Creus, els aiguamolls de l’Empordà, l’extracció de suro i l’aprofitament forestal o el món de la vinya i de la vitivinicultura.

Més informació del GR 92.