FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/02/2017

Cossetània Edicions publica el XVI Premi Vèrtex

Excursionisme

El XVI Premi Vèrtex, “Els 2.900 de Catalunya”, ja es pot adquirir a les llibreries i a través d’internet. Cossetània Edicions ha publicat, dins la col·lecció Azimut, el nou llibre realitzat per Víctor de Mas Canals, que recull exhaustivament les excursions als 32 cims de 2.900 metres que hi ha al Pirineu català. De Mas relata ascensions des del Puigmal (2.910 metres), a la vall de Núria, fins al Cap deth Hòro (2.973 metres), a la vall de Molières.

Amb aquesta guia, l’autor, membre del Centre Excursionista Garriguenc, vol “fer justícia i retre homenatge als dos mil nou-cents”. L’obra es troba a mig camí entre l’inventari de cims i la guia convencional, i la millor manera de ser usuari d’aquesta guia és entendre-la com un projecte, un bon guió del qual el lector vol ser protagonista.

És una guia que demostra, tal com apunta l’autor, que “els dos mil nou-cents catalans són força accessibles”. Tot i que els desnivells positius solen ser superiors als mil metres, i amb freqüència de més de 1.300 metres, la dificultat tècnica acostuma a ser abastable.

El Premi Vèrtex, que convoquen la FEEC i Cossetània Edicions des de l’any 2000, està destinat a un recull d’itineraris que abraci una zona determinada de Catalunya, Andorra, País Valencià, Illes Balears o aquests terrritoris en general, en qualsevol modalitat d’esports de muntanya.

El jurat del XVI Premi Vèrtex escollí aquesta guia per ser un treball ben documentat i amb un contingut exhaustiu, el qual inclou curiositats i ofereix una alta qualitat i estil literari.

Fotografia / Víctor de Mas