FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/04/2019

Corona el Sobrepuny al campionat de Catalunya de Curses Verticals

Curses per Muntanya

L’Associació de Muntanyencs Berguedans ja té a punt el Campionat de Catalunya de Curses Verticals. Més d’un centenar de corredors lluitaran aquest dissabte 6 d’abril a la Vertical Sobrepuny per convertir-se en els nous campions catalans de curses verticals.

Com ja és costum des de fa set edicions, els corredors sortiran a les 17.00 h des de la Nou del Berguedà per coronar el cim del Sobrepuny (1.655 m). 775 metres de desnivell en nomes 3,53 quilòmetres. Una cursa explosiva que compensarà l’esforç de pujada amb les vistes que els esperen al cim.

Com a novetat d’engyany els més petits de la casa també tindran cabuda a la Sobrepuny. Els menuts es posaran el dorsal per competir a la Vertical Sobrepuny Infantil, recorrent una distància de 2,2 quilòmetres i un desnivell de 371 metres.

Participació de campionat 

Els actuals campions de Catalunya de curses verticals, Gisela Carrion i Pere Rullan, ja han confirmat assistència amb l’objectiu de revalidar el títol aconseguit la temporada anterior. També cal destacar la presència de la campiona del món en categoria júnior de quilòmetre vertical, Jana Aguilar, que també és membre del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya. A més a més d’un gran gruix de corredors provinents de tots els indrets del territori català que s’animaran a coronar el Sobrepuny.

A part del Campionat de Catalunya amb la Vertical, els berguedans han organitzat un cap de setmana esportivofestiu. L’endemà es podran correr 12 o 24 quilòmetres i, per a aquells que tinguin ganes de pujar al Sobrepuny i no tinguin pressa, també hi ha una caminada popular amb inscripció prèvia.

Participar al Sobrepuny Trail és una molt bona oportunitat per descobrir els indrets i paratges extraordinaris que amaga la Serra del Catllaràs, amb una de les millors panoràmiques de la comarca del Berguedà.