FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 11/04/2023

Convocades les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya

Cerdanya Esquí de muntanya Centres de tecnificació

Els pròxims dies 22 i 23 d’abril se celebraran les proves de selecció per entrar a formar part del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC, un dels referents en l’àmbit internacional en la formació de joves esquiadors de muntanya de competició. L’esdeveniment s’ubicarà, si les condicions ho permeten, a la Masella i la Molina.

La data límit per enviar les sol·licituds d’accés i rebre la documentació és el 21 d’abril. Per accedir a les proves de selecció els nous candidats i candidates hauran de complir i justificar un seguit de requisits:

  • Estar en possessió del carnet federatiu FEEC modalitat D de l’any 2023.
  • Tenir a 31 de desembre de 2023 de 14 a 18 anys.
  • Adjuntar l’historial esportiu que garanteixi un nivell d’esquí alpí mig/alt.
  • Enviar una fotografia actual en format carnet en paper i, també, digitalitzada.
  • Incloure un certificat mèdic d’aptitud física per a l’esquí de muntanya. En cas de no presentar el document, cal annexar la declaració explícita de possessió d’aquest certificat.
  • Per als menors de 18 anys cal autorització materna, paterna o d’un tutor legal especificant que l’esportista posseeix un certificat mèdic d’aptitud física per a l’esquí de muntanya.

Selecció dels participants

Els joves aspirants hauran de realitzar proves tècniques i físiques per tal de valorar el seu nivell inicial. L’anàlisi dels gestos tècnics en diversos exercicis o el temps que es necessita per a completar un recorregut de 200 metres en formaran part. El jurat estarà constituït per Pau Gómez (director del CTEMC), Marc Pinsach (tècnic del CTEMC) i Aribau Portillo (tècnic del CTEMC).

L’última part del procés de selecció constarà d’entrevistes als esportistes, que hauran d’explicar les seves motivacions per la muntanya i, més concretament, per aquesta especialitat.

Les sol·licituds podran tramitar-se mitjançant el gestor d’inscripcions de la FEEC.