FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/12/2018

Convocades les proves d’accés a les titulacions de tècnic d’excursionisme i tècnic d’alta muntanya

Excursionisme

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya convoca proves d’accés a les titulacions de tècnic d’Excursionisme de primer nivell i tècnic d’Alta muntanya de segon nivell. La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament té validesa acadèmica i professional a tot l’Estat espanyol i capacita per exercir professionalment en qualsevol tipus d’activitat de l’especialitat cursada.

La prova d’accés a la titulació de primer nivell d’Excursionisme, coordinada per l’Institut de l’Alt Berguedà, tindrà lloc a l’entorn de Bagà el 29 de gener del 2019. El període d’inscripció estarà obert fins al 13 de desembre del 2018. S’hi podrà apuntar qualsevol persona amb graduat en Educació Secundària Obligatòria o amb certificat de superació de la prova d’accés de caràcter general de tècnic esportiu i de les formacions esportives de nivell 1.

Les proves d’accés a la titulació de segon nivell d’Alta muntanya, coordinades per l’Institut de la Pobla de Segur, es realitzaran del 12 de gener al 9 de febrer del 2019 al Pallars. El període d’inscripció estarà obert fins al 13 de desembre del 2018. Podrà apuntar-s’hi qualsevol persona que disposi del certificat de superació del primer nivell o del cicle inicial de l’especialitat corresponent.

Els nivells de titulació de la formació reglada

La formació reglada consta de dos o tres nivells, segons l’especialitat. El certificat de primer nivell d’Excursionisme és comú per a totes les especialitats i obligatori per poder accedir als nivells superiors. El segon nivell correspon a la titulació de tècnic d’esport de cada especialitat: escalada, alta muntanya, muntanya mitjana i descens de barrancs. Per últim, el tercer nivell és el de tècnic esportiu superior de les especialitats d’escalada, alta muntanya i esquí de muntanya.

Aquesta formació s’imparteix en instituts d’arreu de Catalunya. De públics en trobem quatre, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) col·labora aportant-hi el professorat dels blocs específics de cada especialitat. Són els següents: Institut Abat Oliba de Ripoll, Institut del Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Catalunya a Sant Cugat del Vallès, Institut de la Pobla de Segur i Institut l’Alt Berguedà de Bagà.

Per a més informació sobre les inscripcions i el detall de les proves, cal consultar el web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.