FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Comencen les obres de millora al refugi Serra d’Ensija, al Berguedà | FEEC

Notícies - 10/07/2014

Comencen les obres de millora al refugi Serra d’Ensija, al Berguedà

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha iniciat unes importants obres de millora al refugi Serra d’Ensija (el Berguedà), les quals s’han iniciat aquesta setmana i està previst que finalitzin el divendres 18 de juliol.

Les obres consisteixen en tres actuacions importants: la col·locació d’una cuina totalment nova amb materials d’acer inoxidable, la substitució de la instal·lació fotovoltaica (plaques, bateries i onduladors), i la millora de la captació d’aigües amb la col·locació d’un nou dipòsit al costat del brollador natural, diposit que se soterrarà per evitar qualsevol mena d’impacte ambiental i estètic, i que transportarà l’aigua al refugi mitjançant un tub, també soterrat.

Un equip de cinc persones treballen en aquesta actuació al Refugi de la FEEC. El dimecres 9 de juliol es va transportar tot el material fins el refugi en helicòpter. La complexitat i l’abast de les obres va suposar el trasllat en vint viatges per transportant uns 10.000 quilos de material.

L’acció forma part del pla estratègic que va posar en marxa l’Àrea de Refugis ara fa un any per millorar la xarxa de refugis de la Federació, i que tindrà continuïtat amb futures actuacions.