FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 23/03/2020

Comapedrosa podria obrir la Copa del Món de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Els efectes del Coronavirus COVID-19 està tenint conseqüències a nivell global, provocant la suspensió d’esdeveniments esportius arreu del món. Tant és així que la direcció de les Skyrunner® World Series ha pres la decisió de que cap cursa del circuit 2020 es dugui a terme abans de finals de juliol. A data d’avui, i tal com està a situació, arrencaria la temporada amb la disputa de la Skyrace® Comapedrosa el proper 26 de juliol, on la Selecció Catalana de Curses per Muntanya hi prendrà part com és habitual. 

El membre de l’staff de la Skyrunner World Series, Albert Jorquera, assumeix aquesta temporada com a “mig perduda”. Jorquera afirma que “la situació és molt incerta per a tothom. A mesura que ha anat avançant el virus s’han anat precipitant els esdeveniments. Estem treballant per fer una previsió dins d’aquesta incertesa i anticipar-nos per a que es pugui dur a terme una Copa del Món prou atractiva. En el pitjor escenari, donem per fet que fins a l’estiu no es podran fer curses de manera internacional amb corredors internacionals viatjant pel món”.

Per al seleccionador català, Pere Rullán, la prioritat ara per ara és “recuperar la normalitat a nivell de salut de la població i que la gent pugui sortir a gaudir de la muntanya”. Així mateix veu amb certa incertesa la participació de la Selecció Catalana a nivell internacional: “Ara mateix no sabem a quines curses podrem anar, tot i que tot fa pensar que començarem a la Skyrace Comapedrosa. Obviament, si el calendari és més dens i es concentra en menys mesos, haurem de comptar amb tots els membres de la selecció. Adaptarem la convocatòria als corredors que demostrin estar a un alt nivell competitiu i segons la tipologia de la cursa, sense oblidar als més joves que participaran en les curses més curtes”.

A més a més caldrà estar pendents també del Mundial que s’ha de celebrar a Catalunya del 9 al 12 de juliol a la Buff Epic Trail. De moment la competició segueix programada per aquestes dates però s’ha d’esperar una decisió en les pròximes setmanes.

Un altre dels interrogants importants serà veure en quin estat arriben els esportistes a aquestes competicions després d’aturades llargues de com a mínim un mes on no hauran pogut trepitjar la muntanya.

De les proves que s’havien de celebrar abans de l’estiu, s’han suspès dues: la Madeira Skyrace® (Portugal) i la Minotaur Skyrace® (Canadà). Altres ajornen la seva disputa a l’últim trimestre de l’any. Amb aquestes premises i a data d’avui, així queda el calendari de les Skyrunner® World Series 2020:

SuperSky Races:

 • Skyrace® Comapedrosa (Andorra): 26 de juliol
 • Trofeo Kima (Itàlia): 30 d’agost
 • Gorbeia Suzien (Pais Basc): 27 de setembre

Sky Races:

 • Mt Awa Skyrace® (Japó): sense data confirmada
 • Yading Skyrun® (Xina): Sense data confirmada
 • Transvulcania (Canàries): la data definitiva es comunicarà a l’abril
 • Livigno Skymarathon® (Itàlia): la data definitiva es comunicarà a l’abril
 • Hamperokken Skyrace® (Noruega): 1 d’agost
 • Matterhorn Ultraks “Extreme” (Suïssa): 21 d’agost
 • Hochkönig Skyrace® (Àustria): ajornada al 5 de setembre
 • Pirin Extrem (Bulgaria): 12 de setembre
 • Zacup Skyrace® (Itàlia): 20 de setembre
 • Limone Skyrace® (Itàlia): 10 octubre
 • Skyrace® des Matheysins (França): ajornada al 18 de octubre